3 ефективни начина за прочистване на тялото, посочват експерти. В

...
3 ефективни начина за прочистване на тялото, посочват експерти. В
Коментари Харесай

3 ефективни начина за прочистване на тялото

3 ефикасни метода за пречистване на тялото, показват специалисти. В дългата поредност от празнични дни, свързани с значителни трапези и повечко алкохолни напитки, в тялото ни в допълнение се натрупват отрови.

 

Затова вижте 3 метода за пречистване на тялото, които усъвършенстват положението на организма, без значение от диетата ни през останалото време.

Можете да се отървете от токсините благодарение на пречистване посредством специфична храна.

Първа е лечението с ориз, създадена от създателя на „ Трактат за храненето “ Ар Едар. Принципът на пречистване е дълготрайното потребление на наквасен ориз (за предпочитане кафяв) с лимитирано потребление на готварска сол. Този способ е добър за лекуване и профилактика на остеохондроза, артрит и болести на пикочно-половата система.

Оризовата терапия усъвършенства метаболизма и работата на бъбреците и черния дроб, отстранява токсините и оказва помощ за справяне с казуса с наднорменото тегло.

През първия ден 2 супени лъжици ориз би трябвало да се залеят със студена вода. На втория ден този ориз се измива и още веднъж се залива със студена вода. Във втори съд (например буркан) още веднъж се изсипват 2 супени лъжици ориз, измиват се и се заливат с вода до общ размер 200 мл. На третия ден измиваме ориза в първите два буркана, заливаме го още веднъж със студена вода, по същия метод подготвяме ориза в трети буркан – измиваме го, слагаме го в третия буркан и доливаме вода до 200 мл. На четвъртия ден измиваме ориза в предходните буркани, заливаме го още веднъж с вода и по същия метод подготвяме идната порция. На петия ден измиваме част от ориза от първия буркан и го варим без сол за 3-5 минути, след което го изяждаме.

Така за закуска ядем единствено ориз, преди което можете да изпиете чаша вода (предварително, към половин час), след което не можете да ядете или пиете нищо. След 4 часа можете да изпиете чаша вода или зелен чай, а след 30 минути – да обядвате. През деня храната е естествена, само че се пробвайте да не злоупотребявате със сол и мазнини. Нека още веднъж създадем партида ориз. На идващия ден използваме ориза от втория буркан, в предходните буркани още веднъж измиваме ориза и го заливаме с прясна вода.

В този режим се храним 40-50 дни, като закусваме единствено с вода и ориз без сол и добавки, след което вършим четири часа отмора. Оризът може да се употребява и недопечен, защото при накисване за 5 дни става много мек. В допълнение, суровият ориз има изразено антихелминтно деяние.

Трябва да се отбележат два значими момента.

Първо, оризът, изяден заран, изостря възприятието на апетит, тъй че след няколко часа ще желаете да ядете. Няма какво да извършите, с изключение на да бъдете търпеливи. Да се ​​заблудите и да ядете не е вид, тъй като тогава няма да има смисъл от лекуването. Но с помощта на силата на волята си, след няколко дни казусът ще изчезне от единствено себе си – ще свикнете с новата диета.

На второ място, оризовата терапия има диуретичен резултат и отстранява нарасналото количество на калций от тялото. Могат да се появят разнообразни болести – остеопороза, чупливи нокти, зъбни болести и други За да предотвратите тези проблеми, диетата би трябвало да бъде обогатена с храни с доста калций. Те включват млечни артикули (предимно извара и сирене), сушени кайсии и зеленчуци. Експертите предлагат да употребявате тази техника не повече от един път годишно.

Вторият метод за пречистване на организма, извлечен от аюрведичната медицина, е приемът на тибетски билков чай.

Древните лечители са го употребявали за пречистване на кръвоносните съдове. Смята се, че тази композиция има подмладяващ резултат. За да я подготвите, вземете в равни пропорции (100 грама в суха форма) трева от безсмъртниче, лайка, жълт кантарион и брезови пъпки. Разбъркайте добре, като при нужда смелете едрите части в кафемелачка. Поставете сместа за предпазване в изсъхнал стъклен съд, с компактно затварящ се похлупак.

Всяка заран на празен корем, един час преди закуска, би трябвало да изпиете чаша лечебна напитка. За да го приготвите, вземете 2 супени лъжици от готовата примес, прибавете половин литър вода и сместа се държи на водна баня за 15 минути. Можете да го извършите по-лесно: дръжте го в термос за 20 минути, след което прецедете. По-добре е да закусвате по време на курса на лечението по-късно и малко. Вечерта останалата напитка (1 чаша) леко се затопля и се пие 1,5-2 часа след вечеря, след което не можете да ядете до сутринта.

Ежедневното пречистване би трябвало да се прави до изчерпването на приготвената примес и съгласно тибетската медицина ви чакат здраве и дългоденствие.

Третият способ е лекуване с ябълков оцет.

Този способ е незаместим при затлъстяване, хронична отмалялост, главоболие, хипертония и в доста други случаи. Оцетът не е лекарство, само че приемът му подтиква работата на доста системи в организма, форсира метаболизма, прочиства червата, а също по този начин доставя редица значими микроелементи. Тоест, организмът се оправя самичък с заболяванията, а ябълковият оцет единствено му оказва помощ и отстранява от него това, което забавя възобновяване или го прави невероятно.

Препоръчва се следният режим на ябълков оцет: 2 чаени лъжички на чаша вода, до 3 пъти дневно, 20 минути преди хранене. В същото време, благодарение на оцета, тялото отстрани следствията от нарушавания на диетата, т.е., този способ е изключително целесъобразен за хора, склонни към преяждане и тези, които ядат извънредно в придвижване.

Вижте още забавни тематики:

 infomax-logo-50-15-HW

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР