286 са новите случаи на коронавирус, регистрирани за изминалото денонощие.

...
286 са новите случаи на коронавирус, регистрирани за изминалото денонощие.
Коментари Харесай

Здравният министър: Ще се повиши заболеваемостта, но системата е готова

286 са новите случаи на ковид, регистрирани за миналото денонощие. Това заяви на брифинг на Националния действен щаб здравният министър Костадин Ангелов. Направени са 4 943 теста. Най-много инфектирани са в София – 57, следват Благоевград – 34 и Пловдив с 24 случая.

Общо болни у нас са 20833, от които 5374 са дейни, 14634 са излекувани, 145 от миналото денонощие. 837 са в лечебни заведения, 44 от тях са в интензивни структури. Под карантина са 7767 души. 825 са умряли досега, за последното денонощие са 12 смъртните случаи.

Над 33 млн. души са инфектирани в международен мащаб, оздравели са над 23 млн., а над 1 млн. са смъртните случаи. За интервала 11-24 септември България е на 25-то място от 31 страни по заболеваемост и на осмо място по смъртност.

" В детски градини с позитивен PCR тест са 32 деца, възпитаници в учебните заведения - 117. Броят учители в детските градини са 14. Учители в учебните заведения са 72 ", уточни данни за случаите в образователни заведения министърът на опазването на здравето.

" Ще има наклонност на повишение на заболеваемостта и на постъпващите в лечебни структури, само че здравната система е подготвена ", означи Ангелов.

„ Ние не можем да живеем цялостен живот с ограничаващи ограничения и затваряне. Затова би трябвало да свикнем да живеем с мисълта и разсъдъка за съществуването на коронавирусната зараза както в България, по този начин и в света. Да си изградим навиците, които сме разписали в заповедите, а точно носене на маски в закрити пространства. Ясно в на всеки един разумен човек какво е закрито пространство. След това – да съблюдаваме рационална хигиена и стерилизация, да съблюдаваме разпоредбите за обществена и физическа отдалеченост – 15, метра разстояние един пот различен. Разбира се, ние като институции ще следим за спазването на тези правила. Там, където не се съблюдават, ще бъдат налагани съответните наказания “, предизвести още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР