28,5% за ГЕРБ, 23,2% за БСП, 13,3% за Има такъв

...
28,5% за ГЕРБ, 23,2% за БСП, 13,3% за Има такъв
Коментари Харесай

Aлфа Рисърч изнесе предполагаеми резултати от изборите – голяма битка за третото място

28,5% за ГЕРБ, 23,2% за Българска социалистическа партия, 13,3% за " ИТН " на Слави Трифонов, 12,5% за Движение за права и свободи. Такива резултати за водещите партии при идните на 4 април парламентарните избори виждат от социологическата организация " Алфа Рисърч ".

Според техни данни към 5,7% ще отидат за " Демократична България ", 4,5% за " Изправи се.бг. Мутри вън! ", а 3,7% ще гласоподават за Вътрешна македонска революционна организация.

" 52,5% от българите сигурно ще дадат своя избор, 22,4% изрично няма да гласоподават, а останалите 25% се двоумят. Колкото повече наближават изборите, толкоз повече се подвигат процентите на искащите за гласоподаване ", означи още пред bTV социологът Боряна Димитрова от " Алфа Рисърч ".

" 15,3% от българите още не са решили за коя партия да гласоподават. Това са хора, които ще преценяват избора си по време на предизборната акция ", счита още тя.

" Оспорвана е борбата за третото място. Движение за права и свободи стартира да се активизира в последния миг. Движение за права и свободи имат корав електорат, а при " ИТН " нещата не стоят по този начин - там вотът е нерешителен. " Демократична България " път разчита на избор в последния миг и гласовете от чужбина ", разтълкува логиката на цифрите Димитрова.

Националното представително изследване е извършено от " Алфа Рисърч " и е съфинасирано от организацията и bTV. Анкетирани са 1013 пълнолетни жители, в интервала 26 февруари – 1 март посредством директно стандартизирано изявление с таблети, което разрешава събирането на данните в действително време и регистрирането на най-последните промени в публичните настройки. Използвана е двустепенна стратифицирана по район и вид обитаемо място извадка с квота по пол, възраст, обучение, настояват от организацията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР