„268 язовира с неизяснена собственост има в България. 268 бомби

...
„268 язовира с неизяснена собственост има в България. 268 бомби
Коментари Харесай

Нинова: Още през 2014 г. предупредих, че 268 бомби цъкат на територията на България

„ 268 язовира с неизяснена благосъстоятелност има в България. 268 бомби цъкат на територията на страната”. Това съобщи от парламентарната естрада зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Корнелия Нинова ".

Тази своя позиция отпреди седем години напомня през днешния ден водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в собствен пост във Facebook.

Ето какво написа Нинова:

" Моля прочетете това и обърнете внимание на годината - 2014г. Влязох в Мизия час преди градът да бъде потънал под 4 метра вълна.
Цяла нощ спасявахме пищящи хора от залетите къщи. Месец по- късно събирахме шарани по площада.
Никога няма да го не помни и от този момент до момента посветих доста работа да се чуе, види и покаже корупцията във водния бранш и отговорните да понесат отговорност.
Припомням го, не с цел да се лаская, а поради обстоятелствата и истината. И за тези,които тогава мълчаха, а през днешния ден ни назовават статукво. Няма случай, изнесен от служебното държавно управление, по който да не сме водили борби с модела ГЕРБ четири години. Затова и през днешния ден имаме самочувствие на достоверни носители на смяната ".

А ето е информацията от 2014 година:

„ 268 язовира с неизяснена благосъстоятелност има в България. 268 бомби цъкат на територията на страната”. Това съобщи от парламентарната естрада зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Корнелия Нинова.

Тя показа информация от всички институции за наводненията през 2014 година Тя сподели, че съгласно Министерство на околната среда и водите държавните язовири са 212, общинските - 2183, 26 са частните, а 268 язовира са с неизяснена благосъстоятелност. „ По-шокиращото в отговора на министъра е следното изречение: „ обвързване е на притежателите на язовири за проучване на техническото им състояние”. А по какъв начин ще ги направляваме, като не ги знаем кои са притежателите?”, попита Нинова.

За контрола Корнелия Нинова се базира на отговор от министъра на районното развиване и капиталово планиране, съгласно който от тестваните 655 язовира- 77 са оценени в предаварийно положение и по -нататъшната им употреба е неприемлива. Те би трябвало да бъдат отстранени до края на 2014 година

Корнелия Нинова разяснява, че единствено 6 са случаите, в които е потърсена административна отговорност. Те са за унищожаване на язовири, само че не са изпълнени и никой не е осъден. „ Наказателната отговорност не е наша работа, само че административната е наша”, акцентира депутатът. В тази връзка тя предложи това да бъде ясно записано в закона и министър-председателят и държавното управление да го извършват. За наказателната отговорност тя показа данни от писмо от основния прокурор, съгласно което има 10 заведени каузи, които съдържат и тежки текстове в тях - за съзнателно породено ликвидиране на хора. Депутатът дефинира и тази информация като обезкуражаваща, тъй като всички тези каузи са против незнаен причинител. „ Въпросът касае цялата страна, няма политически цвят и всички тук сме длъжни да го решим”, безапелационна бе Корнелия Нинова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР