260 млн. инвестиция за КЦМПандемията изисква оптимизъм. Само България върви

...
260 млн. инвестиция за КЦМПандемията изисква оптимизъм. Само България върви
Коментари Харесай

Борисов: По 1000 души връщаме на работа

260 млн. инвестиция за КЦМ
" Пандемията изисква оптимизъм. Само България върви добре, нашите лекари герои работят, по 1000 души връщаме на работа, за какво е този напън да затваряме. Трябва да го преодоляваме, с цел да може да следващата година отново да пишат, че България се оправя добре ". Това съобщи министър председателят Бойко Борисов при визитата си в Пловдев. Той още веднъж възпламени джипката за обиколки из страната, с него е икономическият министър Лъчезар Борисов. Под тепетата премиерът  прегледа Комбината за цветни метали (КЦМ). Заводът бе отличен и със документ.

Министър-председателят още веднъж цитира отчет на Евростат, в който се показва напредък на българскато произвеждане. Производството на българия нараства в последните пет месец, се споделя в отчета.

Шефът на завода описа на премиера за направените вложения, а Борисов от своя страна съобщи, че 260 млн. лв. ще бъде инвестицията за завода.

Премиерът изктъкна, че 4000 миньори работят по мините. " Цветните метали за в бъдеще са доста значими за техологиите, по тази причина ни е значима инвестицията ", сподели министър председателят.

Директорът на завода му показа, че търпят вреди от високите цени на излъчванията. " Ние тръгваме с 5-6 млн. лева поради излъчванията спрямо нашите съперници в Западна Европа ", сподели той.

Борисов сподели, че " 2050 година нула излъчвания би трябвало да има, компромис по зелените покупко-продажби няма да има ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР