25 Юни Асоциацията на научноизследователските и финансиращи организации - Science

...
25 Юни Асоциацията на научноизследователските и финансиращи организации - Science
Коментари Харесай

Science Europe представи ново ръководство за отворени научноизследователски данни

25 Юни
Асоциацията на научноизследователските и финансиращи организации - Science Europe - пусна ново управление за научни организации, реализатори на планове и инфраструктури за данни за това, по какъв начин да се подсигурява, че техните проучвания могат елементарно да бъдат споделени и наново употребявани.

Ръководството се стреми да помогне на организациите да оценят своите политики и практики за данни, както и да поддържат създаването на нови правила и да ги приведат в сходство с практиките на други организации - водещи до по-лесно шерване на данни и по-отворена просвета.

" Отворената просвета се основава на значими характерности на научните проучвания и нововъведенията: бистрота, неприкритост, инспекция и възпроизводимост. Тя би трябвало да бъде надълбоко вградена в практиката на научни проучвания, само че за реализиране на такава смяна би трябвало да бъдат въведени подобаващи политики и практики в цялата система за научни проучвания и нововъведения ", споделя Мелани Уелам, изпълнителен ръководител на научните проучвания и нововъведенията на Англия и член на Борда на Science Europe, в своя увод към управлението.

Ръководството може да бъде изтеглено свободно.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР