23 украински деца, живеещи във Варна, получиха грамоти по повод

...
23 украински деца, живеещи във Варна, получиха грамоти по повод
Коментари Харесай

Във Варна наградиха украински деца за отлично представяне на олимпиада по български език

23 украински деца, живеещи във Варна, получиха грамоти във връзка отличното си показване на олимпиада по български език и история.

Те получиха почетни грамоти и книги на български език от кмета на Иван Портних и награди от уредниците на събитието Наталия Кузменко и Жанна Стефанова.

Инициативата е част от просветителния план „ Крила за нашите деца “, проведен от фондация „ Адра “, с финансовата поддръжка на УНИЦЕФ.

На събитието участваха Карол Виньо - зам.- представител на УНИЦЕФ за България, Андреа Налето - експерт Образование за Европа и Централна Азия, Невяна Капустина - координатор Синя точка Варна и други.

„ Поздравявам всички, които са подкрепяли Вашите старания и са Ви въодушевили да обикнете българската просвета. Най-важното е, че ние от дълго време приказваме дружно на един език - езикът на уважението, толерантността, хуманизма! “, обърна се кметът към отличените.

Приветствие насочи и Карол Виньо, която благодари на Община Варна и на фондация „ Адра “ за организирането на събитието и поддръжката към децата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР