23 нови случая на скарлатина са регистрирани в Пловдив от

...
23 нови случая на скарлатина са регистрирани в Пловдив от
Коментари Харесай

23 нови случая на скарлатина регистрираха в Пловдив

23 нови случая на скарлатина са регистрирани в Пловдив от началото на годината. За това осведомиха от Регионалната здравна ревизия, представени от „ 24 часа “. Според експертите се вижда наклонност на лек спад на броя на инфектираните през януари. Случаите през декември бяха 70. През ноември те са били едвам 16, а през октомври, нито един. Най-често се разболяват децата, които са в групи и се заразяват елементарно. Основна причина за това е, че в този момент не се съблюдават противоепидемичните ограничения както беше по време на пандемията от Коронавирус – 19.

Скарлатината протича с температура, обща интоксикация, ангина, и дребно петнист обрив по кожата. Причинители са бета – хемолитичните стрептококи. Инкубационният интервал е от един до 10 дни. Медиците посъветваха жителите при най-малките признаци на това заболяване да потърсят незабавно лекарска помощ.

В Пловдив и района се следи и нарастване на острите респираторни болести. В момента те са 141,54 на 10 000. Най-засегнатите са децата във възрастовата група от 0 до 4 години. При тях заболеваемостта е 468 на 10 000. Най-малко са при хората от 30 на 64 години – 50,56 на 10 000. Все още обаче сме надалеч от оповестяването на грипна зараза, считат специалистите от Рeгионалната здравна ревизия.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР