22% от избирателите съобщават, че в тяхното населено място функционират

...
22% от избирателите съобщават, че в тяхното населено място функционират
Коментари Харесай

Медиана: Не може да се прогнозира - резултатите са в стохастична грешка*

22% от гласоподавателите оповестяват, че в тяхното обитаемо място действат системи за пазаруване на гласове или насила върху гласоподавателите. Това демонстрират данните от последното изследване на " Медиана ", три дни преди евроизборите.

Според данните всеки осми гласоподавател (12 %) споделя, че той персонално е бил обект на такова влияние (предложение за пари или принуда).

14 % от гласоподавателите са склонни да откликнат на " пазарното " търсене и да продадат своя глас за 50 лева

По тази аргументи се оформят към 20% които декларират, че ще гласоподават, само че към момента се двоумят за кого.

Изследването демонстрира, че може да се предвижда доста по-висока от обичайна за евроизбори изборна интензивност. Очакват се към 2,5 - 2,7 млн. гласоподаватели пред изборните урни.

* В доктрина на вероятностите стохастичен развой или инцидентен развой е диаметралност на детерминистичен развой. Вместо да се работи със единствено една допустима реализация на процеса във времето, в стохастичния развой има една несигурност за неговото бъдещо развиване (еволюция), разказано от доста вероятностни разпределения. Това значи, че даже в случай че началното изискване е известно, има доста благоприятни условия за това по какъв начин процесът може да се развие, като някои реализации може да са по-вероятни, в сравнение с други.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР