505 свободни места за първокласници са обявени на трето класиране

...
505 свободни места за първокласници са обявени на трето класиране
Коментари Харесай

505 свободни места за първокласници са обявени на трето класиране във Варна

505 свободни места за първокласници са оповестени на трето класиране в общинските учебни заведения във Варна за образователната 2024/2025 година. Днес електронната система за банкет отвари за регистрация на нови и за редакция на заявките за децата, които не са класирани досега .

Два са дните – 24 и 25 юни (понеделник и вторник), в които системата е дейна. Заявления могат да подават родители на деца, които не са кандидатствали досега, както и за деца, които са били класирани, само че не са записани в учебно заведение.

Кандидатства се единствено за учебни заведения, за които са оповестени свободни места . Припомняме, че след класиране, е належащо детето да бъде записано в учебното заведение. В противоположен случай не се смята за записано и мястото остава свободно .

Министерството на образованието и науката позволи увеличение на броя на децата в паралелките за учебни заведения, където има неприети деца с адресна регистрация в прилежащия регион на обсег на учебното заведение .

С това класиране завършва акцията по електронния банкет за първи клас за идната образователна 2024/2025 година.

Повече информация може да бъде открита на адрес: https://school.uslugi.io/

Вътрешна македонска революционна организация сезира прокуратурата за скандалното поругаване на трикольора на „ София прайд “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР