22% от българите биха гласували за ГЕРБ, ако парламентарните избори

...
22% от българите биха гласували за ГЕРБ, ако парламентарните избори
Коментари Харесай

Барометър: Слави Трифонов е новият Бареков

22% от българите биха дали своят вот за ГЕРБ, в случай че парламентарните избори бяха през днешния ден. Това демонстрира изследване на социологическа организация " Барометър ".

Българска социалистическа партия остава втора политическа мощ, като социалистите събират поддръжка от 16,9% от интервюираните. На трето място пък е Движение за права и свободи с 5,6%

От " Барометър " регистрират, че Вътрешна македонска революционна организация с 5,3% имат наклонност за повишение на утвърждението, генерирано на евроизборите, като притеглят така наречен " родолюбив избор " на гласоподавателите, в това число и на последователите на останалите две партии от към този момент разпадналата се " дребна коалиция ".

Според изследването възможна партия на Слави Трифонов би получила 1,7% при осъществяване на парламентарни избори, като тя има капацитет да " открадне " гласоподаватели от по-малките партии, които сега означават отлив на утвърждение - " Воля ", " Атака " и партията на Бареков.

На този стадий заявката на интервюираните да я поддържат е на първо място израз на утвърждение по отношение на личността на Слави Трифонов като социална фигура и занапред ще си проличи до каква степен ще притегли действителен избор както персонално той като политик, по този начин и групировката, която ще сътвори - като политическа платформа и като лица, които ще предложи на публиката, прецизират от " Барометър ".

От организацията показват, че досега партия на Трифонов не води до значими промени в стратификацията на политическия живот. Според тях Слави Трифонов може да се дефинира като " новия Бареков ".

Запитани дали са удовлетворени от финансовото си състояние, 42,1% от интервюираните са дали отговор, че средства, с които разполагат, са удовлетворителни. Други 39,2% обаче не са удовлетворени от финансовото си състояние и биха желали да е по-добро. 18,7% от сънародниците ни пък нямат мнение по въпроса. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР