22-годишният Егор Жуков, отявлен критик на Кремъл и журналист, е

...
22-годишният Егор Жуков, отявлен критик на Кремъл и журналист, е
Коментари Харесай

Критик на Путин беше тежко ранен при нападение в Москва

22-годишният Егор Жуков, неприкрит критик на Кремъл и публицист, е бил ранен тежко при нахлуване пред дома му в Москва. Атаката против него се случва единствено броени дни след хипотетичното отравяне на Навални.

Руският деятел и публицист Егор Жуков, който е неприкрит критик на Кремъл, е бил тежко ранен при нахлуване в Москва в неделя вечерта. Той е бил признат в болница с рани по лицето и съмнение за мозъчно-черепна контузия, както оповестява радио " Ехото на Москва ", в което работи и самият Жуков. Той стартира работа в радиото, откакто управляващите му не разрешиха да поддържа собствен личен канал в интернет. От екипа на 22-годишния публицист оповестиха, че той няма тежки вътрешни увреждания.

Според " Ехото на Москва ", двама непознати са нападнали Егор Жуков пред жилището му, малко след негово предаване по радиото. Екипът на младия публицист е разгласил в обществените мрежи фотоси с раните му. Колегите му споделят, че по главата на Жуков са били нанасяни удари, даже и откакто той е лежал на земята. Междувременно деятелят е бил изписан от болничното заведение.

Три години условна присъда

Егор Жуков е неприкрит критик на президента Владимир Путин. Той закупи популярност като студент по време на миналогодишните митинги на опозицията. Тогава той получи три години условна присъда и възбрана да поддържа лични интернет-страници в продължение на две години. Малко по-късно той бе поканен да работи в " Ехото на Москва ". Неговите радио-предавания се радват на голям интерес. Сред събеседниците му е бил Алексей Навални, който се лекува в берлинската клиника " Шарите " след демонстрация на тежки признаци на отравяне.

Полицията в Москва е почнала следствие на случая, както оповестяват от нейната пресслужба. Според сътрудниците на Егор Жуков, още преди един месец е имало опит за нахлуване над публицисти пред неговото жилище. Тогава обаче той съумял да избяга. Освен това към 22-годишния деятел неведнъж са били отправяни закани.

В Русия постоянно атакуват инакомислещите

В Русия постоянно се стига до набези над инакомислещи, множеството от които по този начин и не биват разкрити. Само преди десетина дни опозиционният политик Алексей Навални бе признат в интензивното поделение на болничното заведение в Омск с съмнения за отравяне. Оттам лекарите обявиха, че в организма му няма следи от отрова. В момента Навални се лекува в берлинската клиника " Шарите ". Лекарите в Германия допускат, че съветският опозиционен политик е бил токсичен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР