22-годишната холандка Маркие ван Вийк си е направила пластична операция

...
22-годишната холандка Маркие ван Вийк си е направила пластична операция
Коментари Харесай

Отровен паяк остави жена без ухо

22-годишната холандка Маркие ван Вийк си е направила пластична интервенция за възобновяване на ушната мида поради ухапването от средиземноморски паяк-отшелник. Младата холандка взема решение да отиде на мечтаната отдавна отмора в Италия, която за жалост не ѝ донася единствено позитивни страсти.

През една от нощите, до момента в който е там, Маркие се разсънва с доста мощни болки в ухото. Вследствие на тези болки на момичето се наложило да посети локалната болница – там лекарите ѝ предписват препарат, с който да третира мястото, с цел да отшуми болката. За страдание това се оказва незадоволително.

Когато момичето се връща назад в Холандия, ушната ѝ мида е към този момент съвсем черна - повода за тази смяна е в това, че след ухапването от паяка, хрущялната тъкан е некротизирала.

Пластичен хирург, към който младата дама се обръща, отстранява тази част от ухото и я замества със здрава и нова тъкан, която се взема от хрущял от ребрата на момичето.

До този стадий в медицината няма други сходни случаи – случаят с Маркие ван Вийк е първият. Причината е средиземноморския паяк-отшелник, който е ухапал ухото на момичето. До този миг се смяташе, че ухапването от този паяк предизвиква на организма алергична реакция, както при ухапването от пчела или от оса.

 Уши

Некрозата на ушната мида на холандката, обаче, има своето разумно пояснение – експерти изясняват, че повода е в това, че в слюнката на паяка е съдържат естераза, протеаза и фосфатаза.

Друг тип паяк – подправена черна вдовица, затвори вратите на английско учебно заведение за ден. Учебното заведение се намира в английското графство Глостършир и било затворено незабавно, откакто е открито съществуването на тези паяци в компютърната зала на учебното заведение. След това постройката е почистена благодарение на санитарните служби.

Експерти са безапелационни, че във Англия няма регистрирани смъртни случаи в резултат на захапване от този тип паяк. Фалшивата черна вдовица се разграничава главно от познатата черна вдовица по това, че по корема или гърба на същинската черна вдовица можем да забележим малко леке, което мощно прилича на песъчлив часовник.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР