21 юни 2022, 18.00, Сцена Раковина, Морската градинаВъв Франция 21

...
21 юни 2022, 18.00, Сцена Раковина, Морската градинаВъв Франция 21
Коментари Харесай

Солисти на Държавна опера Варна пеят в Световния ден на музиката

21 юни 2022, 18.00, Сцена Раковина, Морската градина

Във Франция 21 юни се чества като Ден на музиката към този момент 30 години. Идеята е на Жак Ланг от времето, когато заема поста министър на културата. Той надали е предполагал, че предлагането му по-късно ще въодушеви още 120 страни по света да се включат в този празник, чиято концепция е шерването на насладата от музиката в разнообразни жанрове, от експерти и фенове, в срещи навън и в нетрадиционни пространства. 

Държавна опера Варна по традиция поддържа Световния ден на музиката 21 юни, проведен от Франкофонския образователен център и Алианс Франсез Варна. В рамките на юбилейното XXX издание на празника oт 18.00 часа на Сцена Раковина в Морската градина ще изнесат специфична стратегия солистите на Държавна опера Варна (по азбучен ред): Арсений Арсов - тенор, Гео Чобанов - бас, Михаела Берова - мецосопран и Жана Костова - сопран, акомпанирани от пианиста Руслан Павлов. 

Арсений Арсов ще изпее обичаните си песни на Едит Пиаф „ Животът в розово “ и „ За нищо не скърбя “, Жана Костова ще сервира Ария на Микаела от операта „ Кармен “ на Бизе, а Михаела Берова ще извърши фамозната Хабанера от същата опера. Двете певици ще показват и красивата Баркарола от „ Хофманови разкази “ на Офенбах. Гео Чобанов ще изненада публиката с " Plaisir d`amour “ от Жан Пол Мартини и една от безконечните песни на Жо Дасен.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР