21-кратният шампион в турнирите от Големия шлем Новак Джокович сподели

...
21-кратният шампион в турнирите от Големия шлем Новак Джокович сподели
Коментари Харесай

Новак Джоквоич: Наистина искам да играя в Австралия, превъзмогнах случилото се

21-кратният първенец в шампионатите от Големия шлем Новак Джокович показа в изявление, че вижда " позитивни знаци " по отношение на негово вероятно завръщане в Австралия след свадите от началото на тази година.

В началото на 2022 година сърбинът дойде в Австралия с вяра да взе участие на Australian Open в гонене на 10-та купа в Мелбърн.

Ноле обаче пристигна на " Зеления континент ", без да има сложена ваксина против COVID-19, а това провокира редица кавги, които в последна сметка доведоха до депортирането на Джокович и лишаване на визата му.

Десет месеца по-късно тематиката още веднъж бе изкарана на дневен ред, като пред сръбски медии Джокович показа, че има " позитивни знаци " за това, че ще го гледаме в Австралия през 2023 година, само че към момента не може да удостовери нищо публично.

" Когато става въпрос за Австралия, има някои позитивни знаци, само че импровизирано. Ние поддържаме връзка посредством моите юристи в Австралия. Всъщност те поддържат връзка с управляващите, които дават отговор за моя случай. Надявам се да получа отговор през идващите няколко седмици – какъвто и да е този отговор, само че, несъмнено, уповавам се на позитивен – тъй че да имам задоволително време да се приготвя за началото на сезона, в случай че това начало бъде в Австралия ", показа 35-годишният сърбин.

Деветкратният първенец на Australian Open добави, че към този момент е не запомнил случилото се през януари и единственото му предпочитание е да играе тенис.

" Наистина желая да отида там, превъзмогнах това, което се случи тази година и просто желая да играя тенис, това е, което върша най-добре. Австралия постоянно е била мястото, където съм играл най-хубавия си тенис, резултатите приказват сами за себе си, тъй че постоянно съм в допълнение стимулиран да отида там. Този път още повече, тъй че уповавам се на позитивен отговор ", съобщи Новак Джокович.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР