200 туристи бяха спешно настанени в един от хотелите в

...
200 туристи бяха спешно настанени в един от хотелите в
Коментари Харесай

Спешно настаниха в хотел 200 туристи в Банско, които се оказаха на улицата

200 туристи бяха незабавно настанени в един от хотелите в Банско, откакто се оказаха на улицата. Почти всички са чужденци, оповестява националното радио. Трети ден Банско е под карантина и остава блокиран за идващите две седмици, а доста българи, освободени от работа в курорта, не съумяха да излязат от града.

Към момента няма информация за какво туристите са напуснали хотелите, в които са били, и имало ли е организация за тяхното ескортиране. Съюзът на туристическия бизнес в града е провел настаняването им.

Второ денонощие без заслон останаха и стотици българи, които бяха освободени от работа поради стресовото привършване на зимния сезон. Някои са напуснали квартирите си, други са били изгонени. Те желаят да бъдат подложени на обзор на контролно-пропускателния пункт от здравно лице и да се приберат у дома.

Община Банско разгласи горещи телефонни линии в помощ на хора, имащи потребност от здравна и филантропична помощ.

Междувременно забранителните ограничения в града стават още по-строги. Само по един човек от семейство може да отиде до хранителен магазин, аптека, бензиностанция или банкова институция.

Присъстивето на полицията и жандармерията към града е засилено поради опити да се пробие карантината през зелена граница.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР