20-тото издание на Панаира на киселото мляко и Фестивал на

...
20-тото издание на Панаира на киселото мляко и Фестивал на
Коментари Харесай

Панаирът на киселото мляко започва утре 

20-тото издание на Панаира на киселото мляко и Фестивал на националните обичаи и занаяти стартира на следващия ден, 28 юли, едно от събитията в програмата обаче към този момент се случи.

На непрекъснатата открита експозиция до Музикалния дом в Разград през днешния ден следобяд дизайнерите от „ Принт Експрес Разград ” подредиха паната от фотоизложба под надпис „ Панаирът през времето “. Тя включва фотоси на трима фотографи, наблюдавали развиването на емблематичното за Разград културно събитие през годините. Най-старите фотоси са от 2001 година, има фотографии от съвсем всички издания на Панаира. Автори на фотоспомените за Панаира са: Мехмед Азиз, Георги Тодоров и Антон Анастасов. Експозицията от 138 фотоси ще може да бъде обсъждана от жителите и гостите на Разград до края на лятото.

Официалното разкриване на Панаира на киселото мляко и Фестивал на националните обичаи и занаяти е от 17,30 ч. на 28 юли на площад „ Независимост “. На него ще участват и двете публични делегации от градове-побратими на Разград – румънския Кълъраш и немския Витенберге.

В 19,00 ч. още веднъж на площад „ Независимост “, само че пред Туристическия информативен център, стартира обичайният избор на Кралица на Панаира на киселото мляко. В конкуренцията се включват по две хубавици от танцовите сформира, които вземат участие във вечерните концерти на площад „ Момина чешма “. Тази година ще се насладим на осъществяванията на четири танцови обединения от три страни от три континента: Фолклорна група „ Алианца “ от Мексико, Фолклорна група „ Елхориа “ от Египет, Ансамбъл „ Абджари “ и Държавен научен отбор за музика и танци „ Арсиани “ от Грузия. В първия вечерен концерт от 20,30 ч. в четвъртък ще вземат участие и Капанскиансамбъл-Разград и ДТА “Лудогорче “.

Всички сформира, водени от Кралицата и двете й подгласнички, както и от Градския духов оркестър, преди концерта ще вземат участие в дефиле от площад „ Независимост “ до площад „ Момина чешма “.

Елемент от Панаира на киселото мляко и Фестивал на националните обичаи и занаяти са и над 100 шатри и щандове по централните разградски улици, част от занаятчиите и търговците в тях, подредиха продукцията си от довечера. На тях ще бъде показана продукция на производители на мляко и млечни артикули, занаятчии, производители на мед и пчелни артикули, читалища от района, както и четири щанда с благотворителни дела.

Панаирът продължава и на 29 и 30 юли.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР