20-годишно момче иска да прибегне до асистирано самоубийство заради болестта

...
20-годишно момче иска да прибегне до асистирано самоубийство заради болестта
Коментари Харесай

Момче избра асистирано самоубийство, за да се спаси от болестта си

20-годишно момче желае да прибегне до асистирано самоубийство поради заболяването си. Канадецът Ерик Кулам, който живее в Форт Джон, Британска Колумбия, развил заболяване на черния дроб и бъбреците, отключено от мистериозно стомашно-чревна болест.

Той споделя, че поради това агонизира от години, а неговите близки го поддържат в решението да завърши прибързано живота си. Близо 600 негови другари и родственици участваха в прощално барбекю, проведено за младия мъж.

Ерик разкрива, че болестта белязало по-голямата част от живота му и не желае да продължава да живее по този метод. През юни 2016 година управляващите в Канада одобриха закон, който разрешава на пълнолетните канадци да изискат здравна помощ за асистирано самоубийство.

“Понякога вечер лежа, не мога да заспя и ми става тъжно. Но през множеството време очаквам денят (на процедурата - б.п )да пристигна, тъй като непрекъснато ме боли”, споделя Ерик. " Вземам доста медикаменти единствено, с цел да съм добре няколко часа ", прибавя той.



Ерик споделя, че самичък взема решение по кое време да приключи живота си и къде да го направи. Той споделя, че още няма съответна дата, само че ще я насрочи, когато свърши задания, които желае и се срещне с значими за него хора.

Кулам споделя, че се е почувствал доста добре от любовта и поддръжката на хората, които историята му е докоснала.

Страница във Фейсбук, която е наречена " Армията на Ерик ", е цялостна с окуражителни известия от другари, родственици и непознати.

Коментарите са изпълнени със състрадание и самопризнание за битката, която момчето води с заболяването си.

В Канада човек би трябвало да е навършил 18 години и да боледува съществено или да е инвалидизиран, с цел да има право на асистирана гибел.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР