20 Април Правителствата по света предприемат непрекъснати мерки срещу компании,

...
20 Април Правителствата по света предприемат непрекъснати мерки срещу компании,
Коментари Харесай

Blockchain технологиите ще направят по-прозрачни доставките на дрехи, според GlobalData

20 Април
Правителствата по света подхващат непрекъснати ограничения против компании, чиито вериги на доставки са свързани с насилствен труд и други неетични и неустойчиви практики. Търговците на облекла, които не са обмислили въвеждането на блокчейн технологии, с цел да обезпечат бистрота на своята верига за доставки, ще изгубят, декларират от GlobalData, водеща компания за данни и разбори.

Технологиите Blockchain разрешават на търговците на облекла да наблюдават материалите и индустриалните процеси в техните вериги за доставки, като им обезпечават увереността, от която се нуждаят, с цел да поддържат изказванията, че продуктите произлизат от възобновими, устойчиви и етични източници.

Прозрачността на веригата за доставки се трансформира във все-важен въпрос за стилната промишленост, защото държавните управления подхващат строги дейности против неетичните практики. Неотдавнашен отчет прикани Еврокомисията да вкара закони, които ще принудят фирмите да поправят нарушавания на изискванията на труд и на околната среда в своите вериги за доставки, а немското държавно управление одобри ново законодателство, принуждаващо фирмите да съблюдават обществените и екологичните правила в своите световни вериги за доставки. Холандското държавно управление също обмисля сходен законопроект.

Блокчейн технологиите могат да оказват помощ на фирмите да проследят своите вериги за доставки от " от влакното до крайния артикул ", помагайки им да се съобразят с тези непрекъснато възходящи регулаторни условия, съгласно GlobalData, единствено 8% от взимащите решения за технологиите настояват, че схващат изцяло блокчейна. Това е най-ниското равнище за всички технологии, включени в неотдавнашното изследване на GlobalData.

" Блокчейн трансформира разпоредбите на играта в промишлеността с дрехи и стилната промишленост, защото технологията оказва помощ на фирмите да потвърдят произхода на материалите и производството, нещо, което става все по-важно за държавните управления и потребителите по целия свят ", прибавя Хана Абдула от GlobalData.

 Blockchain технологиите ще създадат по-прозрачни доставките на облекла, съгласно GlobalData
Докато държавните управления подхващат разнообразни дейности, Съветът по правата на индивида към Организация на обединените нации неотдавна се обърна към фирмите по отношение на евентуалното потребление на насилствен труд в Китай, а Съединени американски щати актуализира законодателството, с цел да предотврати навлизането на всевъзможни артикули в страната, в случай че няма доказателство, че те не съдържат материали, произхождащи от китайската Автономна област Синдзян, обитаеми с уйгури (XUAR). Ситуации като тази обаче акцентират какъв брой проблематично е за търговията с дрехи да ръководят международните вериги за доставки, защото 20% от памука в света излиза от Синдзян и няма гаранция, че памукът в районите към този момент не е разбъркан във веригите за доставка на облекла.

Снимка на Pexels от Pixabay
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР