1917“ е един от най-очакваните филми за Първата световна война,

...
1917“ е един от най-очакваните филми за Първата световна война,
Коментари Харесай

В очакване на „1917“

„ 1917 “ е един от най-очакваните филми за Първата международна война, режисиран от Сам Мендес. Историческата картина споделя за двама млади английски бойци - новобранци, изпълняващи рискова задача на вражеска територия, от която зависи животът на съвсем две хиляди бойци.

Световната премиера на кино лентата се състоя в. Режисьорът Сам Мендес, прочут на феновете с филмите си „ Американски прелести “, „ Ловецът на хвърчила “ и други, показа, че за снимането на се е въодушевил от историята на своя дядо.

„ Той се е сражавал от 1916 до 1918 година и тогава е бил доста млад. Дълги години не разказваше нищо. Но един път реши да опише всичко на внуците си. Историите му бяха доста трогателни. Този филм е блян да запечатам духа му. Дядо ми въодушеви този филм, само че той не е за него “, споделя режисьорът.

Мендес, който е и съавтор на сюжета, се стопира на концепцията да снима в един непрестанен кадър, с цел да потопи фена в протичащото се и да усили напрежението.

„ Знаете ли, когато снимате осемминутен кадър и седем минути всичко върви просто по вълшебен метод, а по-късно внезапно някой изпусне техниката или операторът се спъне, всичко би трябвало да стартира изначало. И нищо от тези седем вълшебни минути не може да бъде употребявано. В такива моменти хиляди пъти съм си мислил: „ Но за какво върша това? “. Това е най-глупавата от всичките ми хрумвания. Но по-късно, когато дубълът ви се получава и чувствате онази невероятна наслада и сила, която идва от този факт, незабавно забравяте за всичко и с неспокойствие очаквате момента, когато ще можете да го извършите още веднъж. Така че това беше един доста необикновен план. Той беше люлка сред вярата и отчаянието “, прибавя Мендес.

В основните функции ще забележим Джордж Маккей и Дийн-Чарлс Чапман, а и са още две известни имена, чието присъединяване несъмнено не можем да пропуснем. Филмът „ 1917 “ ще излезе на международните екрани в края на януари идната година.



 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР