19-годишният Теодор Чомовски и Джъд Тръмп победиха 16-годишния Александър Хубенов

...
19-годишният Теодор Чомовски и Джъд Тръмп победиха 16-годишния Александър Хубенов
Коментари Харесай

Страхотни бг изяви в демо мач на двойки с Тръмп и Робъртсън

19-годишният Теодор Чомовски и Джъд Тръмп победиха 16-годишния Александър Хубенов и Нийл Робъртсън в показателен мач от един фрейм в зала " Универсиада " в София. Както е известно, двама от най-вълнуващите майстори на щеката Асото в колодата и Гръмотевицата от Австралия са в България за шоу конфликт във формат 6 от 11 фрейма.

Нийл Робъртсън
: " Чувството да спечелиш още веднъж купа е ужасно, единствено малко съм изтощен. Но е доста прелестно и радващо да съм още веднъж в България, изключително пред такава чудесна аудитория. Джъд е измежду най-хубавите и се надявам да създадем прекрасен мач за всички. "
Джъд Тръмп : " Много се веселя, че отново съм тук, тъй като първият път, когато бях в България, завоювах купа. Така че с Нийл сме доста разчувствани да играем пред толкоз доста хора. "

И Тръмп, и Робъртсън бяха с непрестанни усмивки, до момента в който изпълняваха първите си удари в дуела, тъй като снукър по двойки е ексцентрично прекарване даже за експертите. По предписание се играе " през удар " и надлежно, в случай че някой вкара алена, то сътрудникът му следва да комбинира с цвят и така нататък Дори в началните осъществявания на асовете личеше, че има отмалялост в тях и не са застраховани против пропуски.

При шест останали червени на масата резултатът бе 33:16 за Робъртсън/Хубенов, като двамата българи сполучливо се стараеха да преодолеят напрежението, само че грешки правеха и експертите. Джъд Тръмп даже направи фаул, вкарвайки бялата, в устрема си да извърши атрактивен удар по дълга алена.

Хубенов демонстрираше добър синхрон при пласиранията с Робъртсън, до момента в който Чомовски пък се понрави с две осъществени червени с удължителя, с цел да понижи изоставането в резултата на 29:39. Страхотна синя от междинна отдалеченост на Тръмп пък даже изведе неговият екип напред при 41:39, само че пък след това отново направи фаул по бялата, тъй като опитваше да е извънредно атакуващ и без мисъл за сейфти.

След нов добър изстрел с удължителя на Чомовски се стигна до миг, в който двата отбора трябваше да се концентрират върху цветовете, а на Тръмп и Тео им трябваше синя за победа. Дори Робъртсън приветства пък странното скриване на бялата зад ръба на горния ляв джоб от страна на Хубанов, с което той прати в неволя Тръмп. Робъртсън обаче продължаваше да прави пропуски, въпреки и с изискването, че се стремеше да мисли единствено за атака.

Любопитно се получи при вкарването на зелената от страна на Асото, тъй като той сложи в снукър своя съотборник Чоманов, само че пък 19-годишният българин се измъкна майсторски. Нова неточност на Робъртсън разреши на Тръмп и Чомовски да си предадат задоволително визити, с цел да разчистят до розова и да завоюват демонстративния фрейм.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР