18% сиво“ - филмът по едноименната книга на Захари Карабашлиев,

...
18% сиво“ - филмът по едноименната книга на Захари Карабашлиев,
Коментари Харесай

Руши Видинлиев е Зак в „18% сиво“

„ 18% сиво “ - филмът по едноименната книга на Захари Карабашлиев, потегля в кината от 24 януари. Историята е забавна и ексцентрична за родната литература. Разбито сърце, луда нощ в Мексико, чувал с марихуана и мемоари за България през 90-те години. Всичко това претърпява основният воин в романа – Зак. Той пропътува Съединените щати, с цел да доближи крайната си цел - Ню Йорк, където го чакат най-големите тествания и истината за отсъствието на обичаната му - Стела.

Братя Чучкови харесват доста романа и вземат решение да създадат филм по него, като пренесат историята от Съединени американски щати в Европа и действието се развива в наши дни. „ Следваме главната линия, само че направихме филм за актуалните хора тук и в този момент, тъй като светът е доста по друг от 90-те години и желаеме пътуването, което пресъздаваме да е настоящо към средата “, споделя Виктор Чучков-син, режисьор на лентата.  Ето и още детайлности от сюжета в лентата. Следвайки своята фантазия,  главните  герои, влюбените Захари и Стела, се местят от Варна в Лондон. Но оцеляването в новата страна не е толкоз елементарно, и когато жена му го напуща, Захари се насочва на бясно странствуване от Лондон до Берлин, по време на което среща поредност от необикновени  хора. Това е пътешестване, което разкрива истината за неговата изгубена обич, и в последна сметка го довежда до  неуместни открития за самия него.

С нелеката задача да влезе в облика на основния воин Зак се нагърбва Рушен Видинлиев. „ За да печеля ролята, трябваше да мина през неизмеримо дълъг кастинг интервал, в който до последно не знаех дали Виктор ме е избрал. Ще запомня кино лентата с това, че вървях същински по стъпките на героя. Точно както и Зак, претърпях доста нови запознанства по пътя. За първи път срещах актьорите, с които си партнираме във кино лентата на всяко ново място, на което пристигахме за фотоси. Проектът съчета двете ми най-любими неща – кино и пътешестване, за което съм извънредно признателен. И мощно се надявам разказът да допре хората. “, споделя Руши, който този път пред камерите е двойка с Доля Гавански. Оператор е Ненад Бороевич, музиката е на Виктор Чучков.

През последните години Руши работи интензивно като артист и режисьор. Завършва магистърска стратегия за късометражно кино в Ню Йорк, снима реклами, видеоклипове за други актьори. За  основна роля в „ Цветът на хамелеона “ получава премията за най-хубав артист от Българската кино академия. Участва с основна роля и в „ Снимка с Юки “ на режисьора Лъчезар Аврамов, на който още веднъж братя Чучкови са продуценти.

През цялото време Руши не стопира да работи и като създател на музикални планове за други реализатори. A след серия рекордно разпродадени лайв събития и поради големия интерес на почитателите, тази година поп звездата издаде и напълно нова авторска музика.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР