17 партии участват в парламентарните избори в Северна Македония.Вотът ще

...
17 партии участват в парламентарните избори в Северна Македония.Вотът ще
Коментари Харесай

17 партии на парламентарните избори в РСМ, Силяновска и Пендаровски на балотаж за президент

17 партии вземат участие в парламентарните избори в Северна Македония.

Вотът ще се организира паралелно с втори тур на президентските избори, на който един против различен ще се изправят Гордана Силяновска-Давкова от ВМРО-ДПМНЕ и Стево Пендаровски от Социалдемократическия съюз /СДСМ/.

Общо 1755 кандидат-депутати ще се борят за места Народното събрание на страната.

В надпреварата ще вземат участие Коалицията за европейско бъдеще отпред със СДСМ, Коалицията " Вашата Македония " на ВМРО-ДПМНЕ, Коалицията " Смели за Македония " отпред с ГРОМ, Коалицията " Европейски фронт " на Демократичния съюз за интеграция /ДСИ/, Политическа партия " Левица ", Коалицията от албанския опозиционен блок " Вреди ", политическата партия Движение ЗНАМ - За нашата Македония, Обединена Македония, Нова опция Скопие, АВАЯ, Движение за европейски жители, Трета македонска ера/Македонски самостоятелни листи - Вашата партия, Родина Македония, Десна, Демократи Скопие и Работническата партия.

Гласуването се организира в 6 изборни региона. В македонския парламент от 120 до 123 депутати, от които 120 по пропорционалния модел.

Във всеки от изборните региони се избират по 20 депутати, а в региона, който обгръща Европа, Африка, Северна и Южна Америка, Австралия и Азия - трима депутати по пропорционалния модел.

Гласуването както за парламентарните избори, по този начин и за втория тур на президентските избори стартира в 7:00 ч. локално време (8:00 ч.) и продължава до 19:00 ч. (20:00 българско). Идентификацията на гласоподавателите ще се прави с по този начин наречените устройства за пръстови отпечатъци.

На 8 май 1 814 317 гласоподаватели имат право да гласоподават на втория тур на президентските избори, а 1 815 350 на парламентарните избори. За да бъде президентският избор законен, изборната интензивност би трябвало да надвиши 40%.

Изборите 2 в 1 ще бъдат проследени от 1303 локални наблюдаващи, 860 задгранични наблюдаващи, както и 83 задгранични публицисти. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР