15 супермодерни нови автобуса, производство на полската фирма "Соларис", ще

...
15 супермодерни нови автобуса, производство на полската фирма "Соларис", ще
Коментари Харесай

Пускат модерните нови автобуси във Варна през март

15 супермодерни нови рейса, произвеждане на полската компания "Соларис ", ще бъдат пуснати по варненските улици при започване на март, заяви за Varna24.bg шефът на компания "Градски превоз " в града инж. Злати Златев.
Договорът е към този момент подписан, тече 45-дневният период, в който би трябвало да бъде изпратен първообраз на новите возила и след още 120 дни ще бъдат доставени всичките поръчани рейсове. Това значи, че след четири месеца, или при започване на март, варненци ще могат да се възползват от новата си облага.

Златев разкри и част от екстрите на новите возила. Автобусите ще бъдат солови, 28-местни, отговарящи на стандарт ЕВРО 6, което значи, че ще са с най-чистата система на димни газове. Ще бъдат оборудвани с централно смазване, както и с камери за предно и задно виждане. Във всеки рейс ще има осведомително табло, което ще оповестява на пасажерите актуалната и идна спирка.

Предвижда се доставката на рейсовете да е дружно с диагностична инсталация с нужния програмен продукт за ДВГ и скоростна кутия.

Стойността на поръчката е над 6.3 млн. лв. без Данък добавена стойност. В сумата влиза и образованието на водачи и монтьори.

Обществената поръчка се финансира по оперативна стратегия "Региони в напредък " и на процедура е част от втората фаза на плана за интегриран градски превоз.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР