Днес на официална церемония в Университета по хранителни технологии се

...
</TD
>Днес на официална церемония в Университета по хранителни технологии се
Коментари Харесай

В Пловдив оказаха голяма чест на испански дипломат

Днес на публична гала в Университета по хранителни технологии се връчи почетното звание " Доктор хонорис идея на УХТ-Пловдив " на Н. Пр. Алехандро Поланко Мата, някогашен дипломат на Испания у нас, предава Plovdiv24.bg.

Гости на събитието бяха представители на дипломатическия корпус тук, на държавната и локалната власт, членове на академичната общост и други.

Официалната гала по награждаването стартира с химните на България и Испания. Церемонията бе открита персонално от проф. Галин Иванов, ректор на Университета по хранителни технологии, който показа биографията на Негово превъзходителство Алехандро Поланко Мата, както и претекстовете за избора му за притежател на почетното звание.

“За нас е изключителна чест да правим удостояването с почетната купа " Доктор хонорис идея " на Негово превъзходителство Алехандро Поланко, дипломат на Кралство Испания в България в интервала 2019-2024г.

Убедени сме, че това е изцяло справедливо предопределение за неговата професионална, задълбочена и отдадена работа, съдействала за издигане на интернационалния авторитет на Университета по хранителни технологии. Високо оценяваме също идното сключване на съглашение за партньорство с Университета на Леон, Испания. Това е естествено продължение на съдействието ни, осъществено с поддръжката на Негово превъзходителство Алехандро Поланко ", съобщи проф. Галин Иванов.

След удостояването с почетното звание Н. Пр. Алехандро Поланко Мата насочи своето благодарствено слово.

“Уважаеми господин ректор, имам вяра откровено, че бъдещето е обещаващо. Искам още веднъж да благодаря на ректора и на ръководстото на Университета по хранителни технологии, че ме предложиха с тази висока премия “Доктор хонорис идея ".

За мен е изключителна чест, което на своя ръка идва с спомагателната моя отговорност да способствам още повече за сътудничеството на университета с Испания. И можете да сте сигурни, че ще направя най-хубавото от моя страна да оказа помощ точно в тази посока ", заключи Негово превъзходителство Алехандро Поланко.

Цялата гала можете да гледате в прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР