По повод Световния ден на кръводарителя амбициозни млади лекари от

...
</TD
>По повод Световния ден на кръводарителя амбициозни млади лекари от
Коментари Харесай

Младите лекари на Бургас организираха кръводарителска акция

По мотив Световния ден на кръводарителя амбициозни млади лекари от Бургас проведоха благородна животоспасяваща акция. В рамките на една седмица известни медицински експерти засвидетелстваха своята съпричастност като осигуриха кръв за нуждаещите се. В Единственото поделение по Транфузионна хематология в Област Бургас, отдадени на добротворчеството, заприиждаха обнадеждените медици. Милосърдният жест следва да даде образец на младежите, че основаването на сходна здравна просвета и привички фрапантно ще понижи големия дефицит в количеството на кръвни артикули.

Припомняме, че това не е първата самодейност на Сдружение " Младите лекари “, обвързвана с кръводаряването. През май месец тази година, доктор Димитър Буковинов, започва огромна осведомителна акция " Кръводаряването – знак на положителното “, която се организира на териториите на бургаските учебни заведения.

" Като част от екипа на Сдружение " Младите лекари “, самоуверено мога да настоявам, че работим интензивно в промотирането на безвъзмездното кръводаряване. Този акт на съпричастност е от изключителна значимост за Област Бургас. Много от лечебните заведения в района уголемяват своята активност, което води до повишение на качеството на предлаганите услуги. Разбира се, търсейки най-хубавото лекуване, пациентите се насочват към нашия хубав морски град. Всичко това е обвързано с натоварването на  хемотрансфузионната мрежа, ръководена от ОТХ – Бургас. Със градежа на Детската болница, потребностите ще станат още по-големи. Категорично, навременното създаване на Районен център по Трансфузионна хематология ще даде решение на многото новоизникващи проблеми. “, споделя доктор Буковинов, специализант по Трансфузионна хематология.

Популяризирането на сходен вид благородни акции следва да способства до увеличение броя на кръводарителите и надлежно да понижи непрекъснато възходящите потребности от кръвни артикули.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР