15-годишният сирийски бежанец Омар е шофирал автобуса с нелегалнте мигранти

...
15-годишният сирийски бежанец Омар е шофирал автобуса с нелегалнте мигранти
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на 15-годишния Омар, шофирал автобуса с мигрантите

15-годишният сирийски емигрант Омар е карал рейса с нелегалнте мигранти в Бургас, който опустоши патрулката на двамата служители на реда. Прокуратурата в Бургас към този момент му е повдигнала обвиняване за причиняването на гибелта им. Наказанието е от 3 до 10 години отнемане от независимост и това е масксималното за сириеца, защото е малолетен. 

Това, че точно чужденецът от центъра в Харманли е бил зад кормилото, към този момент е несъмнено открито по свидетелски показания, както и от направените експертизи, оповестиха на ексклузивен брифинг от държавното обвиняване в Бургас.  Свидетелските показания го удостоверяват, както и ДНК-профилът му, посочи окръжния прокурор Георги Чинев.

С обвинявания от районната прокуратура в морския град се снабдиха още трима сирийци, като един от тях е с филантропичен статут у нас. Те са упрекнати за незаконното подкрепяне на прекарването през границата на 47 души без документи. За действието са планувани от 1 до 6 години затвор. По отношение на останалите арестувани се събират доказателства.

Общо 13 деца е имало в рейса, от които няколко напълно дребни - на 4-5 години.

Установен е тъкмо маршрутът му от границата, както и мястото, откъдето е потеглил.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР