15-годишната руска фигуристка Камила Валиева коментира за първи път допинг

...
15-годишната руска фигуристка Камила Валиева коментира за първи път допинг
Коментари Харесай

Руската фигуристка Камила Валиева наруши мълчанието: Изтощена съм. Не останаха никакви емоции в мен

15-годишната съветска фигуристка Камила Валиева разяснява за първи път допинг абсурда, в който е забъркана. Тя обяснила позитивния си тест с комплициране на лекарството за сърце на нейния дядо, обявиха от управлението на Международния олимпийски комитет (МОК), написа.

Валиева показа причините си на чуването пред Спортния трибунал, след което бе решено фигуристката да продължи присъединяване си на Игрите в Пекин.

Ръководителят на Дисциплинарната комисия на МОК Денис Осуалд изясни, че фигуристката е показала някои елементи, които слагат под подозрение виновността й.

Медикаментът, открит в организма й - триметазидинът, се употребява за попречване на пристъпи на стенокардия, само че е в неразрешения лист, защото е систематизиран като сърдечен метаболитен модулатор и е потвърдено, че усъвършенства физическата устойчивост.

Световната антидопингова организация WADA и МОК към този момент не дават повече детайлности по случая.

По-рано от Международния олимпийски комитет оповестиха на конференция, че " Б " тестът на Валиева към момента не е оценена, макар първичния позитивен резултат. Фигуристката и нейното обграждане ще бъдат разследвани от съветската антидопингова организация след Олимпиадата.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР