145 рози по повод 145-та годишнина от Априлската епопея ще

...
145 рози по повод 145-та годишнина от Априлската епопея ще
Коментари Харесай

В Перущица садят 145 рози за 145 г. от Априлското въстание



145 рози във връзка 145-та годишнина от Априлската епопея ще бъдат засадени в петък следобяд в централния парк на Перущица. Инициативата е на Пейко Тотов, подкрепена от община Перущица, сподели кметът на общината Мария Витанова – Вълканова.

„ Разсадът към този момент е обезпечен. Всеки искащ да се включи може да пристигна в 16.00 ч. до фонтана в централния парк. Нека бъде цветно и красиво! “, прикани кметицата.

Граждани незабавно предложиха към двата огромни паметника в Перущица също да се насадят рози, с цел да няма грозни отъпкани места и нерегламентирани пътеки към тях.

Засаждането на ароматните шубраци е част от деянията, с които община Перущица ще означи 145-та годишнина от Априлската епопея, добави кметицата.

Междувременно в Перущица тече реконструкцията на централния площад със средства, обезпечени от страната, в размер на над 700 000 лева Първата копка бе направена при започване на април след онлайн допитване по кое време да стартира ремонтът – преди или след отбелязването на годишнината. 

Интервюто с Мария Витанова – Вълканова може да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР