14 януари 2022 г., София: Wizz Air, най-бързо развиващата се

...
14 януари 2022 г., София: Wizz Air, най-бързо развиващата се
Коментари Харесай

Wizz Air - най-бързо развиващата се авиокомпания в Европа

14 януари 2022 година, София: Wizz Air, най-бързо разрастващата се самолетна компания в Европа, получи най-високия рейтинг за сигурност и още веднъж е в топ 10 на най-сигурните нискотарифни превозвачи в света. Признанието идва от, единствената в света организация за оценка на авиационната сигурност, артикули и COVID-19 ограничения, като Wizz Air бе отличена измежду конкуренция от 385 самолетни компании, които AirlineRatings следи.

Оценката на сигурността, която AirlineRatings.com изготвя всяка година за авиосектора, се базира на серия от значими фактори като: одити от авиационните регулатори и от отрасловите органи, държавни одити, данни за произшествия за последните 5 година и съществени произшествия на самолетната компания за последните 2 година, доходност, значими начинания за сигурност и възраст на флотилията.

Удостояването за поредна година с най-високия, 7-звезден рейтинг за сигурност от AirlineRatings.com, е огромно достижение и доказателство за сполучливата тактика на Wizz Air, в която сигурността и здравето са главен приоритет.

Wizz Air ръководи една от най-младите флотилии в света, която сега се състои от 149 самолета Airbus A320, A321 и Airbus A320neo и A321neo със междинна възраст oт 5 години. Авиокомпанията има и дейна поръчка за 329 от най-ефективните в света теснофюзелажни самолети от фамилията на Airbus neo.

Тази премия e извънредно значимо самопризнание за Wizz Air в настоящата пандемична конюнктура. Авиокомпанията бе измежду моторите за рестартирането на промишлеността в Коронавирус ерата, както и измежду първите превозвачи, които споделиха и ползва строги здравни и хигиенични ограничения, въведени за отбрана на пасажерите и екипажа. Докато HEPA филтрите на всички самолети на Wizz Air към този момент филтрират 99.97% от вирусите и бактериите във въздуха, новите протоколи на компанията включват ограничения като съблюдаване на физическа отдалеченост, обезпечаване на извънредно чиста среда на борда и ограничение на всевъзможни ненужни обществени контакти, тъй че пасажерите на WIZZ да се усещат уверени, че пътуват безвредно до мечтаната дестинация.

Wizz Air припомня и, че от 1 юли 2021 година Европейският съюз публично вкара дигитален Коронавирус документ. Той разрешава на притежателя му да пътува в границите на Европейски Съюз без наложителна карантина и в избрани случаи даже без да показва отрицателен PCR тест или бърз антигенен тест. Цифровият Коронавирус документ на Европейски Съюз самичък по себе си не е документ за пътешестване и не замества другите наложителни документи за пътешестване като годна персонална карта или паспорт. По-подробна информация за цифровия Коронавирус документ е налична на на Европейския съвет. Всеки български жител може да съобщи подобен нa.

За Wizz Air

Wizz Air, най-бързоразвиващата се нискотарифна самолетна компания в Европа, оперира една от най-младите флотилии в света, състояща се сега от 149 самолета Airbus А320, А321, А320neo и A321neo със междинна възраст на самолетите от 5 година Авиокомпанията има поръчани общо 329 самолета Airbus neo, които оферират последните в промишлеността авиационни технологии и мотори от последващо потомство и са в основата на задачата на самолетната компания да доближи флотилия от 500 самолета до 2030 година и непрекъснатия ѝ ангажимент към резистентност. В Wizz Air екип от авиационни специалисти дава висококачествено обслужване и доста ниски цени на билетите, което прави Wizz Air пожеланият избор на 10.2 милиона пасажери през последните 12 месеца за финансовата година, приключваща на 31 март 2021 година Wizz Air е листната на Лондонската фондова борса под тарифен номер WIZZ. Наскоро компанията бе класирана в топ 10 на най-безопасните самолетни компании в света за 2022 година от AirlineRatings.com – единствената международна организация за сигурност и рейтинг на самолетните компании, а също и бе оповестена за Aвиокомпания на 2020 година от Air Transport Awards – най-желаното самопризнание, която самолетна компания или обособена персона може да получи. Wizz Air бе оповестена и за най-устойчивата компания в авиоиндустрията през 2021 година от списание World Finance.

За повече информация:

M3 Communications Group, Inc., 088 449 5950,

Андраш Радо, Wizz Air Group,

Бележки до публицистичните екипи:

Всички полети на Wizz Air се правят със самолети A320 със 180 места, A321 с 230 места, Airbus A320neo със 186 места и Airbus A321neo с 239 места.

Wizz Air вкара редица засилени хигиенични ограничения, които включват: кабинният екипаж и пасажерите би трябвало да носят маски за лице, кабинният екипаж е длъжен да носи ръкавици, предизвикват се покупките на борда посредством безконтактно заплащане, пасажерите би трябвало да следват ограничения за физическа отдалеченост и всички покупки на пътнически билети и услуги се предлага да се вършат онлайн преди полета.

HEPA филтрите във всички самолети на Wizz Air към този момент филтрират 99.97% от вирусите и бактериите във въздуха и всички самолети минават през цялостна стерилизация всеки ден с антивирусен разтвор, следвайки прецизен график за всекидневно разчистване.

За повече информация по отношение на повишените здравни и хигиенични ограничения, апелирам, вижте.

За свободен достъп до фотоси на самолети, екипажи и библиотека с лога, апелирам, посетете
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР