14 века дедите ни удържаха инвазията, ние предадохме доброволно континента

...
14 века дедите ни удържаха инвазията, ние предадохме доброволно континента
Коментари Харесай

Размириците в Европа след всяка победа на Мароко показват колко е болна цивилизацията ни*

14 века дедите ни удържаха нашествието, ние предадохме непринудено континента си

След успеха на Хърватска категорично си направих труда да прегледам де що има от празненствата там. Тълпи в Загреб, голяма наслада, доста алкохол, изхвърлени чаши и бутилки по улиците на идващия ден. Но толкова. Нито счупена витрина. Хърватите, по някаква странна причина, не си подпалиха личните градове или атакуваха полицията и съгражданите си. А не е като да нямат съществени и доста тегави футболни ултраси, освен това значително от тях хора, били се в кървавите югославски войни. Има и значително небогати хора, бидейки страна от източна Европа, а не някоя от най-богатите и развити на света като Франция, Белгия, Холандия. Но по този начин не си изгарят страната след мачове, на Нова година или по време на Рамадан. Защо ли?

Снощи се пошегувах след успеха на Мароко, че вечерта ще е нещо ужасно в западноевропейските градове. Днес всичко е залято с видеа от десетки места във Франция, Белгия, Холандия... На Шан-з-Елизе е било безусловно революция. Видеа от Лил и Авиньон по какъв начин разграбват супермаркети. Нападани и бити са елементарни хора по улиците в Брюксел и Ротердам. Тулуза и Марсилия на процедура от години не са европейски градове.

Защо този континент си аргументи, и си предизвиква това? 14 века по всякакъв начин удържаше портите против нашествието. Какво се случи? Защо капитулира пред ислямския свят и реши да завърши своя исторически път?

Чудя се това от години. Чудих се, до момента в който живях в Англия и Белгия и го виждах с очите си. Чудих се, до момента в който четох книга след книга за историята на имиграцията в Европа, за демографската й промяна, за последните няколко десетилетия политика. (препоръчвам Дъглас Мъри: " The Strange Death of Europe: Immigration, Identity, Islam " )

Достигнах до извода, че отговорът се крие някъде там, надълбоко в мозъчните връзки на човек, от който би чул неща като: " човешките права са най-важното ", " стига отживелици като религията ", " никой не си избира къде да се роди ", " науката е моята религия ", " аз съм жител на света ", " това е сексизъм/хомофобия/реч на омразата ", " в естествените страни (еди какво си) " и впрочем. 

Тоест мозъчните връзки на демократичния, просветен, градски човек, който ще къса ризи за две погрешно подредени плочки на улицата, до момента в който континентът му безусловно гори, а цивилизацията му завършва своя исторически път.

Откакто този човек взе властта в Европа континентът престана да завладява света и вместо това разреши на света да завладява него.

Колкото по-дълго ръководи този човек, тази общественост, това съсловие, толкоз по-дълго Европа ще съучаства в личното си ликвидиране.

*Текстът е от персоналния профил на политика, заглавието е на редакцията
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР