13-тото издание на филмовия фестивал Киномания ще зарадва пловдивчани с

...
13-тото издание на филмовия фестивал Киномания ще зарадва пловдивчани с
Коментари Харесай

Киномания ще зарадва пловдивчани с куп впечатляващи заглавия

13-тото издание на филмовия фестивал " Киномания " ще зарадва пловдивчани с куп впечатляващи заглавия, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Началото на кинопанорамата тази година е на 16 ноември, тя още веднъж ще продължи 14 дни, а мястото на срещите е " LUCKY Дом на киното ". За " Киномания " феновете на това изкуство ще имат опция да видят премиерно едни от най-атрактивните и стойностни филми от международното кино - последните хитови заглавия, създадени в Европа и оттатък океана, български, детски, музикални, документални филми и несъмнено - класики. Афишът като цяло включва 30 заглавия от целия свят.

Акцент в програмата на тазгодишното издание са три биографични заглавия - за Рудолф Нуреев, Винсент ван Гог и папа Франциск.

" Рудолф Нуреев: Бялата гарга " е третият режисьорски план на артиста Ралф Файнс, който взе участие и в самия филм. Сценарият е на реномирания драматург Дейвид Хеър. Лентата е вълнуващ портрет на брилянтен, мистериозен актьор, чиито гений и характер го вършат предназначен да раздруса освен света на балета, само че и този на интернационалните връзки.

В центъра на изумителния " Ван Гог: Пред портите на вечността " стои покъртителното осъществяване на Уилям Дефо (с премия от Венеция за най-хубав актьор). Неговият Винсент е по едно и също време прояснен, вманиачен, брилянтен, беззащитен, унищожен и, в последна сметка, триумфиращ.

Вим Вендерс пък се впуска в дебрите на документалното кино с лентата " Папа Франциск: Човек на думата си ". 

Фестивалът не не помни и за най-малките фенове на киното. Носителят на Оскар за късометражна анимация Александър Еспигар показва своя пълнометражен дебют - екранизация по обичания от генерации фенове разказ на Джек Лондон " Белия зъб ", другите заглавия за децата са " Мумините и чудната зимна страна " и " Светът на Марни ".

Продажбата на билети ще стартира на 9 ноември. Фестивалът е част от културната стратегия на община Пловдив.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР