13 нови трамвая пристигат в София до края на октомври.

...
13 нови трамвая пристигат в София до края на октомври.
Коментари Харесай

Столичани се возят в 13 нови трамвая от октомври

13 нови трамвая идват в София до края на октомври. Това оповестиха от Столичната община, откакто през днешния ден беше подписан контракт с полската компания PESA Bydgoszcz SA за доставка на мотрисите на обща стойност 44 796 377,36 лева

Новите трамваи са част от модернизацията на градския превоз в София, която е една от стъпките за възстановяване качеството на въздуха. С тях напълно ще бъдат актуализирани мотрисите на трамвайна линия №5. Превозните средства ще бъдат с невисок под и климатик и ще разполагат с платформа за детски колички и хора с увреждания, стоп бутон за слизане и звукова сигнализация за незрящи хора . Осигурено е и видеонаблюдение. Трамваите са с дължина 30 м и в тях са планувани специфични места за хора с увреждания и майки с детски колички.
 47 млв. евро получава София за трамваите си
47 млв. евро получава София за трамваите си

Предвижда се пазаруване на нови трамвайни мотриси

Очаква се мотрисите да дойдат в София на две партиди до края на октомври и да бъдат пуснати в постоянна употреба до края на годината.

Предвиждат се и доставки на аварийни елементи, диагностично съоръжение и образование на личния състав.

В последните няколко години Столичната община закупи 25 нови трамвая, които се движат по линии №7 и №1, както и 58 осъвременени трамвая от Чехия и Швейцария.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР