13 хиляди души, 159 единици техника и 75 самолети и

...
13 хиляди души, 159 единици техника и 75 самолети и
Коментари Харесай

Военният парад по случай Деня на победата 9 май

13 хиляди души, 159 единици техника и 75 самолети и вертолети вземат присъединяване през днешния ден на военния церемониал в Москва във връзка 9 май - деня на успеха, предават международните осведомителни организации.

73-та годишнина от Великата отечествена война през днешния ден се отбелязава с военни паради в 27 града в Русия, само че гвоздеят в празненствата е парадът на Червения площад.

Традиционно над Червения площад времето е бъде слънчево. От съветското министерство на защитата оповестиха, че са се погрижили да разчистят небето от облаци, тъй че метеорологичните условия да не пречат за провеждането на парада.

Парадът стартира в 10.00 часа московско време с внасянето съветския трикольор и знамето на успеха.

В началото е пеши марш на офицери, сержанти, бойци и курсанти. Дефилират представители на детското военнопатриотично придвижване - " Юнармия " (съкращение от съветските думи за юноша и войска, бел. ред.), дами военнослужещи и представители на други силови ведомства като ФСБ - Федералната работа за сигурност, която е приемник на някогашната Комитет за Държавна сигурност (на СССР).


Кулминацията на парада е прекосяването на военна техника - 159 единици модерно въоръжение.
Сред най-новите оръжия са бойните машини за поддръжка на танкове, по-известни като " Терминатор ". Това е бронирана машина, предопределена за боеве най-вече в градски условия. Основната ѝ задача е заличаване на силите на пехотата.

Машината има два типа ризница - дейна и пасивна, като втората съставлява дребни заряди, сложени сред листовете на металната ризница. Отвътре машината е снабдена със специфична обшивка, която пази от разпространяване на части при напукване на бронята. " Терминатор " -ът е въоръжен с две 30-милиметрови оръдия, два гранатомета АГС-17Д или АГС-30 с дистанционно управление, четири противотанкови ракетни комплекса „ Атака-Т “ и 7.62-милиметрова картечница.


Сред новите въоръжения са и роботизираните комплекси " Уран - 6 " - леки бронирани машини с дистанционно управление, предопределение за заличаване на мини и почистване на минни полета.

Сред механизираната техника са колите " Тигър ", танкове Т-72БЗ, бойни машини на пехотата БМП-3, бронетранспортьори БТР-82А, самоходните гаубици " Мста-С ", зенитно-ракетните комплекси " БУК - М2 ", ракетните комплекси " Ярс ", а също и танковете " Армата ", пехотните машини " Курганец ", БТР " Бумеранг " и и самоходната гаубица " Коалиция-СВ ".

Парадът ще завършва с авиационно шоу с присъединяване на 75 самолета, включително и дроновете " Корсар " и " Катран ".

Най-новите многофункционални изтребители от пето потомство изтребители Су-57 за първи път летят в небето над Москва. На парада ще прелитат и авиационни групи за върховен пилотаж, а на финала е зрелище на СУ-25, които изрисуват съветския байрак в небето над Червения площад.



Пусть пулемёты не строчат,
И пушки грозные молчат,
Пусть в небе не клубится дым,
Пусть небо будет голубым,
Пусть бомбовозы по нему
Не прилетают ни к кому,
Не гибнут люди, города...
Мир необходим на земле всегда!#ДеньПобеды #9Маяpic.twitter.com/bZhWJKTzyi
— Сонча Барышева (@s_o_o_o_n_c_h_a) May 9, 2018 ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР