112-годишният венецуелец Хуан Винсенте Перес е най-възрастният мъж на планетата.

...
112-годишният венецуелец Хуан Винсенте Перес е най-възрастният мъж на планетата.
Коментари Харесай

112-годишен венецуелец е най-възрастният мъж на планетата

112-годишният венецуелец Хуан Винсенте Перес е най-възрастният мъж на планетата.

Той получава купата след гибелта на испанеца Сатурнино де ла Фуенте Гарсия, съгласно Книгата на върховете на Гинес, представена от Ройтерс.

Хуан е роден на 27 май 1909 година в Ел Кобре, щата Тачира, а през днешния ден живее в планинското село Сан Хосе де Боливар в същия щат.

След 10 дни той ще отпразнува 113-ия си рожден ден в компанията на фамилията и приятелите си.

Тайната на дългия живот, съгласно Хуан Винсенте Перес, е човек да работи доста, да почива качествено, да пие по чаша ракия всеки ден и да обича Бог.

Хуан стартира да работи на полето от дребен, като на пет години към този момент оказва помощ на родителите си. В по-късните си години позволява поземлените и фамилни разногласия в селото, в което живеел.

Вдовец е от 25 години след 60-годишен брак. Има 11 деца, 41 внуци, 18 правнуци и 112 пра-правнуци.

"Той е с извънредно здраве и памет. Спомня си детството, сватбата си, имената на братята, децата и внуците си ", показват от Гинес.

Испанецът Сатурнино де ла Фуенте Гарсия, роден на 11 февруари 1909 година, също беше на 112 години. Той умря на 19 януари 2022 година - по-малко от месец преди 113-ия си рожден ден.

Най-възрастната жена е французойка на 118 години - сестра Андре, с рождено име Люсил Рандон. Тя е родена на 11 февруари 1904 година

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР