11-годишно момче от пловдивското село Труд пострада след като се

...
11-годишно момче от пловдивското село Труд пострада след като се
Коментари Харесай

Отново случай с дете, пострадало от волтова дъга

11-годишно момче от пловдивското село Труд пострада откакто се качи на товарен вагон, съобщи Българска национална телевизия. Детето е с 65% изгаряния. 

Според проверяващите ученикът е правил опит за селфи, само че майката твърди, че става въпрос за детска несъобразителност.

Сигналът за тежкия случай е подаден на тел. 112 в 15.20 ч. във вторник следобяд. На гарата в Труд идват екипи на спешна помощ и полицията. 11-годишният Стоян е свален от вагона с тежки обгаряния по лицето и крайниците, само че в схващане. Според майката детето се качило на зърновоза поради пререкания със чиновник на гарата.

" А той е доста нервно моето дете, своеволен. И от гняв ли, от какво ли - се качи горе. " Стояне слез, майко. Стояне, слез ". И той се изправи да слезе и тогава токът, дъгата го хвана ", споделя майката.

От Районната прокуратура в Пловдив проверяват и друга версия за случилото се. Според показанията на четирима очевидци, момчето се е качило на вагоните, с цел да се снима. На мястото на случая е открит телефон.

" Много младежи се изкушават да си вършат селфита, фотоси на какви ли не рискови места. Приближаването на два метра от кабела, който зарежда влаковете, който се намира над вагоните, води до волтова дъга - със съществени последици, животозастрашаващи ", споделя Атанас Илиев, представител на Районната прокуратура в Пловдив.

Детето е настанено в реанимация и положението му остава съществено.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР