Румъния има нужда от най-малко 2000 респиратора за най-тежко засегнатите

...
Румъния има нужда от най-малко 2000 респиратора за най-тежко засегнатите
Коментари Харесай

Румъния ще получи 400 респиратора до две седмици

Румъния има нужда от най-малко 2000 респиратора за най-тежко засегнатите от COVID-19 пациенти, а премиерът Лудовик Орбан заяви, че до две седмици в страната ще пристигнат 400 такива апарата, съобщава телевизия Диджи24.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6512
" Имаме нужда от най-малко 2000 респиратора, за да можем да се справим с всякаква ситуация. Вече мога да ви кажа, че след период, в който беше изключително трудно купуването на респиратори на пазара, имаме гаранцията, че ще пристигнат в Румъния в рамките на 15 дни 400 новозакупени респиратора ", посочи премиерът.

Премиерът уточни, че става дума за 200 респиратора, идващи от САЩ след разговор между президента Клаус Йоханис и американския му колега Доналд Тръмп, и други 200 апарата, договорени с Южна Корея.

Извънредното положение в Румъния може да бъде удължено и след 15 май

Орбан посочи, че правителството има проекти за вътрешно производство на респиратори, допълва БТА.

" Тук има три проекта, които се развиват паралелно. Един от проектите се обсъжда пак с американската страна, с една компания производител, която предостави на един румънски производител целия план за производство на техните респиратори, с условието да не произвеждаме за продажба, а само необходимото за здравната система в Румъния ", обясни премиерът.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6512  НА ЖИВО: Движение за права и свободи локуми не желаят да разпъват с Борисов за COVID-19 НА ЖИВО: Движение за права и свободи локуми не желаят да разпъват с Борисов за COVID-19  29 станаха жертви на болестта в Албания 29 станаха жертви на болестта в Албания  От Движение за права и свободи желаеха България да обезпечи повече проби за популацията От Движение за права и свободи желаеха България да обезпечи повече проби за популацията
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР