Разликата между ГЕРБ и БСП намалява до 1,3% през ноември,

...
Разликата между ГЕРБ и БСП намалява до 1,3% през ноември,
Коментари Харесай

Анализатор от „Тренд“ обясни сближаването в процентите на БСП и ГЕРБ

Разликата между ГЕРБ и БСП намалява до 1,3% през ноември, показва проучване на социалогическата агенция „ Тренд”. При избори сега, партията на Бойко Борисов би получила 21,2% от гласовете на избирателите срещу 18,9% за тези на партията на Корнелия Нинова.

„ Сближаването между двете партии е тенденция, която наблюдаваме от септември. БСП не качва резултата си, в което няма никаква изненада, там е мобилизирано твърдото електорално ядро и проучванията показват максимума на партията “, коментира пред Нова телевизия Евелина Славкова от „ Тренд”. Тя посочва, че няма как да има преливане на гласове от едната партия към другата, тъй като става въпрос за различни групи от избиратели.

Най-новото проучване: Разликата между ГЕРБ и БСП вече е...

„ Това, което прави впечатление, е, че хората, които са казали за гласуват за ГЕРБ, сега отговарят с „ няма да гласувам”. Тук въпросът е дали партията ще успее да ги мобилизира и отново да ги върне в редиците си. На предсрочните парламентарни избори левицата мобилизира максимума и показа тавана на възможностите си от около 950 хиляди гласа – това е всъщност, което може да се очаква от тази партия, тя няма толкова широка периферия”, обясни още Славчева.

Според проучването за коалицията „ Обединени патриоти” биха гласували 4,2% от избирателите, като те са изпреварени от ДПС, които се връщат на третото място с 6,5%. Според социолога ерозията при патриотите се дължи на скандалите от последните месеци. Техните избиратели също попадат основно в групата на негласуващите.

Наблюдава се и отлив на симпатизанти на президента заради конфронтацията му с управляващите – симпатизантите на ГЕРБ и Обединените патриоти са сред тези, които дават негативна оценка на Румен Радев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР