Общинският оперативен щаб в София не е дискутирал допълнителни ограничителни

...
Общинският оперативен щаб в София не е дискутирал допълнителни ограничителни
Коментари Харесай

Зам.-кмет на София: Засилваме контрола върху изпълнението на мерките в София

Общинският оперативен щаб в София не е дискутирал допълнителни ограничителни мерки в града. Мерките, които имаме и сега са добри, но трябва да се изпълняват. Набляга се на контрола, за да се постигне желания ефект. Вечерен час не се предвижда и не се обсъжда. Това заяви зам.-кметът по направление “Финанси и здравеопазване " в столицата Дончо Барбалов в предаването Лице в лице “ по БТВ.

„ Беше дискутирано и одобрено за децата от 6 и 7 клас да бъдат неприсъствени занятията в столичните училища. Имам наблюдение, че по-високите класове по-лесно се справят с неприсъственото обучение. Относно решението дали едно училище да премине в изцяло дистанционно обучение, се решава от всеки директор, тъй като те са наясно с конкретните отсъстващи ученици и учители “, посочи той.

По думите му зелените коридори вече изпълняват своята функция.

„ Пропуснатите приходи за столицата във връзка с пандемията, са в градския транспорт на София. Това е естествено, след като много хора работят дистанционно, както и учениците, които учат от вкъщи. Общинският съвет взе поредица от мерки, които целят да се запазят работните места на служителите. Намалихме наемите на наемателите на общински дружества. Така помагаме на бизнеса, запазваме работните места и даваме пример как трябва заедно да си помагаме в трудния период “, обясни зам.-кметът на столицата.



Дончо Барбалов съобщи, че болниците, които имат нужда от мобилни рентгенови апарати, ще ги получат до края на седмицата.

„ Предстои още три столични ДКЦ-та да се включат в обслужването на пациенти със симптоми на COVID-19 ", каза Барбалов. Той съобщи, че от откриването на подобни кабинети в други девет поликлиники, вече има 1000 прегледани пациенти, от които 300 са били положителни.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15194  Европейска комисия утвърждава пети контракт за доставка на ваксини против COVID-19 Европейска комисия утвърждава пети контракт за доставка на ваксини против COVID-19  Разкрива се бранш за пациенти с COVID-19 в някогашната белодробна болница в Шумен Разкрива се бранш за пациенти с COVID-19 в някогашната белодробна болница в Шумен  Правейки смислени неща всеки ден, осигуряваме пауза от напрежението Правейки смислени неща всеки ден, осигуряваме пауза от напрежението
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР