Четирима нови министри положиха клетва днес пред полския президент Анджей

...
Четирима нови министри положиха клетва днес пред полския президент Анджей
Коментари Харесай

Четирима нови полски министри положиха клетва след промени на премиера Туск в състава на кабинета

Четирима нови министри поставиха клетва през днешния ден пред полския президент Анджей Дуда във Варшава, откакто министър-председателят Доналд Туск промени състава на кабинета си преди изборите за Европейски парламент идващия месец, съобщи ДПА.

Промените се вършат в извънредно значими министерства, сподели Дуда.

В петък Туск изясни своя ход, като сподели, че първите месеци от встъпването на неговото държавно управление в служба през декември са били отдадени на разрушаването на структурите, основани от предходната национално-консервативна партия „ Право и правдивост “ (ПИС), и че в този момент е време за разчистване.

Бившият шеф на Националната изложба по изкуствата във Варшава „ Зачета “ – Хана Врублевска, заменя на поста министъра на културата Бартломей Шенкевич.

На мястото на Марчин Кервински като вътрешен министър идва Томаш Шемоняк, координатор на разследващите служби, който към този момент ще съвместява двата поста.

Якуб Яворовски ще бъде новия министър на държавните активи, като ще размени на поста Борис Будка.

Министерствата на културата, вътрешните работи и държавните активи се оглавяват от членове на партията на Туск „ Гражданска платформа “.

Четвърти министър – Кшищоф Хетман, член на християн-консервативната партия „ Трети път “ ще бъде сменен на поста министър на икономическото развиване и технологиите от Кшищов Пашик, който сега е водач на парламентарната група на партията.

Четиримата министри, които напущат постовете си,  ще бъдат претенденти за евродепутати, заяви в петък министър председателят Туск. 

Изборите за Европейски парламент ще се произведат от 6 до 9 юни в целия 27-членен блок. В Полша те ще се произведат на 9 юни, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР