Незрящи сигнализираха за градски абсурд в София. Пътна маркировка на

...
Незрящи сигнализираха за градски абсурд в София. Пътна маркировка на
Коментари Харесай

Голяма опасност дебне незрящите на "Графа" в столицата

Незрящи сигнализираха за градски абсурд в София. Пътна маркировка на ул. „ Граф Игнатиев” ги отвежда на сантиметри от трамвайните релси, информира Нова тв.
И това не е единствената опасност. На няколко места маркировката на улица „ Солунска”, където скоро приключи ремонтът, ги отвежда директно в сгради и стени.
Пътната маркировка за незрящи може да бъде за информация и за внимание. Плочките за информация са с ивици, които показват накъде да върви човекът с увреждане. А тези за внимание са релефни с полусфери, които сигнализират за опасност. В наредбата за достъпна среда за населението ясно е разписано, че спирките, пътните платна и местата с препятствия трябва да завършват с плочки за внимание, които да накарат незрящия да спре. Според общината в случая объркване не би трябвало да има.
„ Те свършват преди релсите, но свършването на такъв вид водеща ивица оказва, че следва да бъде променена посоката на движение”, обясни Даниел Евлогиев, директор на дирекция „ Транспортна инфраструктура”.

На „ Граф Игнатиев” обаче ще бъдат поставени допълнителни елементи за осигуряване на безопасност. А когато ремонтът бъде завършен изцяло, ще се извърши проверка на маркировката.
Проблемите обаче не свършват с релсите. Някои от плочките водят директно в стена и градинки. От общината обясняват тази маркировка на ул. „ Солунска” с това, че стигнали вече веднъж до сградата, незрящите ще разберат, че няма как да продължат напред.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР