В закона за НСО е записано, че премиерът има право

...
В закона за НСО е записано, че премиерът има право
Коментари Харесай

Бивш шеф на НСО: Стрелбата срещу премиер е пробив в системата на охрана в центъра на Европа

В закона за НСО е записано, че министър председателят има право да бъде охраняван до 4 години, откакто към този момент не е министър-председател . Никъде не е записано, че никой с изключение на охраняваното лице не би трябвало да се качва в колата. Аз не мога да приказвам от името на водачите. Ние, когато сме били реализатори и сме работили тази работа, постоянно сме изпълнявали по този начин своите дейности, с цел да може да бъде оптимално близо до закона и по никакъв метод да не застрашаваме живота и здравето на другите. “

Това разяснява в студиото на Euronews Primetime ген. Тодор Коджейков във връзка със злополучната злополука с една жертва край Варна, в която взе участие автомобил на НСО, в който е пътувал и съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков.

Ген. Коджейков разяснява и нападението против премиера на Словакия Роберт Фицо :

„ Факт е, че има пробив в системата на защита. Стреляно е по министър-председател в центъра на Европа. Видимо настъпват дейности, които не са в унисон с вярното осъществяване на охранителните отговорности “, уточни някогашният началник на НСО.

„ Ние като странични наблюдаващи, от това, което сме видели, може да кажем, че да – фактически има проблеми с реакцията на защитата, с ограниченията, които взимат след покушението, с евакуацията “, акцентира той.

По думите на ген. Коджейков обаче няма по какъв начин да се ревизира всеки жител, който се движи по улиците, а нападателят на словашкия министър председател на външен тип е изглеждал като най-обикновен средностатистически жител.

 

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР