На 4 септември флагманът на британския флот – самолетоносачът Queen

...
На 4 септември флагманът на британския флот – самолетоносачът Queen
Коментари Харесай

За пръв път Queen Elizabeth влезе в японско пристанище

На 4 септември флагманът на британския флот – самолетоносачът Queen Elizabeth, пристигна в пристанището на японската база Йокосука на входа на Токийския залив. Това е най-новия британски самолетоносач.

Япония и Обединеното кралство проведоха съвместни военноморски учения в Тихия океан южно от Окинава. На тях присъстваха ударната група самолетоносачи на ВМС на Великобритания начело с кралица Елизабет, както и самолетите F-35B и F-15 на японските и американските ВВС. По време на учението страните проведоха тренировки за излитане и кацане на самолети, базирани на самолетоносача.

Queen Elizabeth напусна военноморската база в Портсмут на 22 май, водейки 28-седмичен круиз. Преминати са общо 26 000 морски мили (48,1 000 км) със спирки в Индия, Япония, Южна Корея и Сингапур.

Общото водоизместимост на Queen Elizabeth е 70,6 хиляди тона, дължина - 280 м, ширина - 73 м, максимална скорост - 26 възела, обхват на плаване - до 10 000 морски мили (около 19 000 км), екипаж - 679 души.

На него могат да бъдат разположени до 40 изтребители и хеликоптери, включително до 24 изтребители-бомбардировача и пет хеликоптера за ранно предупреждение и управление.




Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР