Наскоро откритата в Лондон военнополева болница за борба с пандемията

...
Наскоро откритата в Лондон военнополева болница за борба с пандемията
Коментари Харесай

Няма достатъчно персонал за огромната военнополева болница в Лондон

Наскоро откритата в Лондон военнополева болница за борба с пандемията от новия коронавирус е приела само няколко десетки пациенти и не може да работи поради липса на персонал, съобщи днес британският в. " Гардиън ", цитиран от Франс прес.

Предвиденото прехвърляне на тежко болни пациенти в болница " Найтингейл ", чийто капацитет може да достигне 4000 легла, беше отменено зарази проблеми с персонала ", става ясно от документи на Националната здравна служба, с които вестникът се е запознал.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6046
Починалите от новия коронавирус във Великобритания нараснаха с 861 до 13 729

От болничното заведение, което е лекувало 41 пациенти от широко отразеното си в медиите отваряне на 3 април, заявиха за " Гардиън ", че нямат достатъчно медицински сестри, специализирани за интензивно лечение.
Правителството обаче определи тези твърдения като " подвеждащи " и посочи, че болницата, разгърната в конферентен център в Източен Лондон, е предназначена единствено да приема спешни пациенти, ако другите столични болнични заведения са претоварени.

Благодарение на отличната и безкористна работа на служителите на Националната здравна служба в съществуващите лондонски болници остава достатъчно място за лечение на всички пациенти с коронавирус ", каза министерството на здравеопазването.

Високопоставен представител на службата, говорил пред " Гардиън " при условие, че ще остане анонимен, каза: " Мислехме, че Лондон може да стане като Италия и че на този етап ще има повече пациенти, нуждаещи се от интензивни грижи от трето ниво ". Той обяснява, че прогнозите са били, че пациентите, приемани в интензивни отделения, ще се удвояват на всеки три дни, но това не се е случило, въпреки че страната съобщава за над 17 000 починали в болница заради вируса.

В писмо до здравните власти, за което бе съобщено тази седмица, директорът на клона за Англия на Националната здравна служба Дейвид Слоуман обаче твърди, че без военнополева болница, Лондон ще бъде изправен пред " перфектна буря от недостиг на места в интензивни отделения ", докато болничните служби малко по малко започват да се грижат за по-малко спешните пациенти.

Изградена със съдействието на армията за по-малко от 10 дни, болницата " Найтингейл ", с първоначален капацитет от 500 легла, може да разположи до 4000 легла, което се равнява на капацитета на десет болници. Много болници от същия тип бяха изградени или предстои скоро да бъдат създадени в останалата част на Обединеното кралство.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6046  Трети случай на инфектиран с COVID-19 е регистриран във Враца Трети случай на инфектиран с COVID-19 е регистриран във Враца  " Пирогов " получи ново подаяние от хранителни артикули  Мария Габриел: Обединихме се в битката с ковид Мария Габриел: Обединихме се в битката с ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР