Мобилното приложение за коронавируса изглежда лесно за младите, но за

...
Мобилното приложение за коронавируса изглежда лесно за младите, но за
Коментари Харесай

Общопрактикуващ лекар: Държавата ни забрави

Мобилното приложение за коронавируса изглежда лесно за младите, но за хората, които са в рисковата група, едва ли ще могат да се справят или да го изтеглят. Като цяло това приложение няма да бъде толкова в помощ на лекарите, отколкото за самите пациенти. Това коментира в сутрешния блок на bTV д-р Георги Миндов от Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4492
,,Постоянно ми звънят пациенти по телефона, както млади, така и по-възрастни. Проблемът е, че симптомите на коронавируса се припокриват с други клинични картини като паника, разтревоженост, задух. Преди известно време разговарях с директора на ``Пирогов`` и той ми каза, че от 50 души, пристигнали по спешност в болницата, петима остават за лечение, а другите са освободени. И тук искам да подчертая, че всички общопрактикуващи лекари са по техните кабинети и работят, защото ние не работим само по телефона и като цяло само по телефона не става. Все пак има и други заболявания освен коронавируса``, коментира още д-р Миндов.

Приложение ще следи здравния ни статус

,,Нашите кабинети могат да бъдат развъдници на тази инфекция. Просто не трябва да има болен лекар. За жалост ние, общопрактикуващите лекари, сами сме се снабдили с ръкавици и маски. От държавата нищо не сме получили в тази насока – нито дезинфектанти, нито маски, нито защитни костюми``, допълни в заключение той.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4492  НА ЖИВО: Нови случаи на инфектирани с COVID-19 у нас. Расте и броят на оздравелите обаче НА ЖИВО: Нови случаи на инфектирани с COVID-19 у нас. Расте и броят на оздравелите обаче  Проф. Иво Петров: Много се гордея с българите Проф. Иво Петров: Много се гордея с българите  Заразените с ковид в Спешна помощ са 8 Заразените с ковид в Спешна помощ са 8
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР