Лабораториите Бионтех и Пфайзер потвърдиха вчера, че ще доставят на

...
Лабораториите Бионтех и Пфайзер потвърдиха вчера, че ще доставят на
Коментари Харесай

Бионтех и Пфайзер ще доставят 300 милиона дози от ваксината си на ЕС

Лабораториите " Бионтех " и " Пфайзер " потвърдиха вчера, че ще доставят на ЕС 300 милиона дози от ваксината си срещу КОВИД-19, съобщи Франс прес.

ЕС подписа през ноември договор с двете компании за първоначална доставка на 200 милиона дози, с възможност за поръчка на още 100 милиона, припомня агенцията.
" Нашата цел е да предоставим ефикасна ваксина в достатъчно количество за колкото се може повече хора в света ", заяви в комюнике шефът на " Бионтех " Угур Шахин.

Кампанията за ваксинация започна миналия уикенд в 27-те страни от ЕС, след като беше одобрена ваксината на " Пфайзер " - " Бионтех ".

Поради недостатъчно количество от ваксината на този етап властите избраха да ваксинират приоритетно хората над 80 години и здравните работници, отбелязва агенцията.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17548  Ръст на новозаразените с ковид във Франция поражда страхове от нов локдаун Ръст на новозаразените с ковид във Франция поражда страхове от нов локдаун  Два пъти повече излекувани от новозаразени с COVID-19 за последното денонощие Два пъти повече излекувани от новозаразени с COVID-19 за последното денонощие  И Камала Харис се имунизира против COVID-19 И Камала Харис се имунизира против COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР