Компаниите Пфайзер и Модерна изпробват ваксините си срещу COVID-19 и

...
Компаниите Пфайзер и Модерна изпробват ваксините си срещу COVID-19 и
Коментари Харесай

Пфайзер и Модерна тестват ваксините си за новия щам на коронавируса

Компаниите " Пфайзер " и " Модерна " изпробват ваксините си срещу COVID-19 и за действие срещу бързо разпространяващия се във Великобритания и другаде по света нов щам на коронавируса, съобщи Ройтерс, позовавайки се на Си Ен Ен.

" Модерна " очаква имунитетът, който се създава от нейната ваксина, да защитава и срещу различни щамове на новия коронавирус и ще направи допълнителни тестове през следващите седмици, за да го потвърди, се посочва в съобщение на компанията до Си Ен Ен.

От " Пфайзер " пък съобщават, че " събират информация " за това доколко кръвни проби на хора, имунизирани с ваксината на компанията, " могат да неутрализират новия щам на коронавируса от Великобритания ", предава БТА.

Появата на новия щам предизвика вълна от паника на фона на пандемията, която вече отне живота на над 1,7 милиона души и се разпространи сред повече от 77,15 милиона души по света. Основното притеснение е, че този нов щам е от 40 на сто до 70 на сто по-силно заразен.

Учени казват, че няма доказателства дали разработените досега ваксини срещу COVID-19, няма да са ефикасни срещу новия щам, известен вече като B.1.1.7.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17211  Черна гора вкарва условие за показване на PCR тест от непознатите жители, влизащи в страната Черна гора вкарва условие за показване на PCR тест от непознатите жители, влизащи в страната  Ирландия затваря заведения за хранене и питейни заведения от 24 декември поради скок на новозаразените с ковид Ирландия затваря заведения за хранене и питейни заведения от 24 декември поради скок на новозаразените с ковид  Здравният министър: Готов съм да стана първият имунизиран против COVID-19 българин

Здравният министър: Готов съм да стана първият имунизиран против COVID-19 българин
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР