Италия ще обяви преди края на тази седмица плановете си

...
Италия ще обяви преди края на тази седмица плановете си
Коментари Харесай

Италия започва постепенно смекчаване на карантината от 4 май

Италия ще обяви преди края на тази седмица плановете си за постепенно смекчаване на карантинните мерки, наложени заради борбата срещу новия коронавирус. Прилагането на облекченията ще започне от 4 май, заяви днес премиерът Джузепе Конте, цитиран от Ройтерс.

" Бих искал да кажа: хайде да отворим всичко. Веднага. Започваме от утре сутринта... Такова решение обаче би било безотговорно. То ще изстреля кривата на заразата нагоре по безконтролен начин и ще нулира всичките ни усилия досега ", написа италианският премиер във Фейсбук.

Той призова да се действа на базата на национален план за " отваряне, който обаче отчита и местните особености ".
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5914
Италиански учен: COVID-19 е в Италия от октомври и вече е заразил над 35% от населението

На фона на критиките от индустриалните лобита срещу затегнатите преди месец карантинни мерки и прогнозите за 8-процентов икономически спад в Италия тази година, Конте каза, че разхлабването на ограниченията ще стане на основата на внимателно проучване и научни данни, а не " за да удовлетворим част от общественото мнение, исканията на някои производствени сектори, на отделни компании или на конкретни региони ".

Италианският премиер обърна внимание, че осъществяването на този план крие рискове, които " ние трябва да сме готови да ограничим до минимални равнища ". Той изисква компаниите да спазват необходимите мерки за безопасност на работните места, но да се отчита и потокът от работници, който " отварянето " ще генерира, и ефекта му върху обществения транспорт, особено в пикови часове ", допълни Конте.

Броят на новозаразените с коронавируса в Италия спадна до 2256 вчера - най-ниското дневно равнище от над 1 месец, съобщи Гражданска защита. До момента вирусът е причинил смъртта на 24 114 в страната.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5914  НА ЖИВО: Умолявахме всички да си останат у дома, но... не НА ЖИВО: Умолявахме всички да си останат у дома, но... не  Организация на обединените нации с резолюция, приканваща за еднакъв достъп до бъдещи ваксини за ковид Организация на обединените нации с резолюция, приканваща за еднакъв достъп до бъдещи ваксини за ковид  Четвърта жертва на COVID-19 измежду медиците в Румъния Четвърта жертва на COVID-19 измежду медиците в Румъния
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР