Институтът Серум в Индия, който е най-големият производител на ваксини

...
Институтът Серум в Индия, който е най-големият производител на ваксини
Коментари Харесай

В Индия произведоха 40 млн. дози от кандидата на ваксината срещу COVID-19 на АстраЗенека

Институтът " Серум " в Индия, който е най-големият производител на ваксини в света, обяви днес, че е произвел 40 милиона дози от потенциалния кандидат за ваксина на компанията АстраЗенека. В скоро време институтът ще започне да произвежда и кандидата за ваксина на компанията Новавакс, предаде Ройтерс.

Двете ваксини очакват одобрение от съответните регулаторни органи, за да бъдат пуснати на пазара.

1600 доброволци са участвали в изпитанията на ваксината на АстраЗенека, извършени от института " Серум ". Институтът планира да поиска и одобрение за започване и на голямо изпитание на кандидата за ваксина на Новавакс, допълва БТА.

Ваксината на АстраЗенека е разработвана заедно с Оксфордския институт и е най-напреднала по отношение на тестовете с хора в Индия, обяви " Серум ".

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14829  Учителка: Мерките, които се взимат сега, са безусловно несъответстващи Учителка: Мерките, които се взимат сега, са безусловно несъответстващи  Пулмолог: Трябва да бъдем внимателни в използването на антибиотици Пулмолог: Трябва да бъдем внимателни в използването на антибиотици  Д-р Гергана Николова: Не предписвайте сами на себе си терапия Д-р Гергана Николова: Не предписвайте сами на себе си терапия
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР