Зачестяват опитите да се преминат гранични пунктове с фалшиви PCR

...
Зачестяват опитите да се преминат гранични пунктове с фалшиви PCR
Коментари Харесай

Все повече българи се опитват да преминат границата с фалшиви PCR тестове

Зачестяват опитите да се преминат гранични пунктове с фалшиви PCR тестове. Две от водещите лаборатории разказаха и показаха няколко случая на подправени резултати от лятото насам. Подпис на несъществуващ специалист върху стара бланка и явяване с отрицателен PCR резултат само три часа след като си върнат от границата с Румъния бие на очи, коментират столични лаборанти, съобщава БТВ.

Няма гаранция обаче срещу по-качествени фалшификати, твърдят специалистите. От водеща частна лаборатория показват този фалшив отрицателен резултат за COVID-19 от месец юли. Ползвателят му е върнат от северната ни граница.

„ Той ги е провел ноември месец според този фалшив резултат, а ние август месец сме спрели да правим точно този вид тест, т.е. ние веднага виждаме, че това няма как да е направено при нас. Излиза, че примерно резултат от Добрич, дадена е проба да речем в Бургас, а е разпечатан в София. Имахме информация, че на гръцката граница лятото са правени резултати за по 20-30 лв. “, разказва ни д-р Благовеста Пенчева, управител на една от лабораториите пред БТВ.

От лабораторията разказват за още три подобни случая. Колегите от друга частна лаборатория също посочват злоупотреби.

„ Още лятото имахме, гранична полиция беше засекла на „ Кулата “ такива фалшификати, които касаеха лабораторията, което ни принуди да променим видимо сертификата със стикер, който е такъв разрушаем “, казва д-р Недялко Калъчев.

Според него че подправените тестове по границите биха изчезнали, ако органите имат достъп до единен регистър с данни с резултатите от тестове за коронавирус и антитела на излекуваните граждани.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17273  Министър Ангелов: Ваксините пътуват към България, ще победим COVID-19 Министър Ангелов: Ваксините пътуват към България, ще победим COVID-19  Латвия записва рекордни 1145 новозаразени с COVID-19 за денонощие Латвия записва рекордни 1145 новозаразени с COVID-19 за денонощие  Бил Гейтс: Увеличава се броят на хората, съмняващи се във имунизациите Бил Гейтс: Увеличава се броят на хората, съмняващи се във имунизациите
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР